Her kommer oppskrift på en god og lettlaget fiskegryte med torsk, masse grønnsaker og en nydelig saus. Med denne gryta får du i deg alle de "5 om dagen" i ett måltid faktisk.
I går brukte jeg det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet, som beskrevet i oppskriften. Det ble en bra kombinasjon, men man kan variere grønnsaker etter egen smak. Jeg pleier noen ganger å bytte ut brokkoli med enten fennikel eller asparges.
Dette er veldig greit å lage for her skal alt i en gryte. Det eneste som krever en innsats er på kutte fronten. Men det er det verdt, for grønnsaker er jo så godt!
Jeg pleier å servere dette enten med godt brød, ris eller poteter.
Ingredienser:
Antall porsjoner: 2
I går brukte jeg det jeg hadde av grønnsaker i kjøleskapet, som beskrevet i oppskriften. Det ble en bra kombinasjon, men man kan variere grønnsaker etter egen smak. Jeg pleier noen ganger å bytte ut brokkoli med enten fennikel eller asparges.
Dette er veldig greit å lage for her skal alt i en gryte. Det eneste som krever en innsats er på kutte fronten. Men det er det verdt, for grønnsaker er jo så godt!
Jeg pleier å servere dette enten med godt brød, ris eller poteter.
Antall porsjoner: 2
- 300 g torsk (fersk eller tint fisk fra frysedisken)
- 1 rødløk i båter
- 1 stor gulrot i lange staver
- ½ purre i biter
- 1/2 brokkoli delt i små buketter
- 1/2 pk sukkerterter
- 1/2 rød paprika - strimlet
- 1 boks hermetiske tomater
- 1/2 dl grønnsak- eller fiskebuljong
- 1/2 finhakket rød chili (fjern frø)
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 1 dl matfløte
- 2-3 ss lettrømme
- 1 ts basilikum
- Noen dråper saft fra en sitron
- Olje, salt og sitronpepper
Fremgangsmåte:
- Skjær først opp løken, og fres den i kjelen i olivenolje. Ha i gulrøtter, purre og paprika og la det surre med noen minutter til.
- Ha i hvitløk og chili og fres raskt. Så tilsettes tomatboks, buljong, salt, sitronpepper og basilikum. La det få småkoke i ca 10 min. (Sett evt på ris el poteter i mens).
- Rør inn fløte og rømme. Del fisken i passe store biter, og ha den og brokkolien over i gryta. La alt putre forsiktig i 5 min til, og så vender du forsiktig inn sukkererter og småkoker 2-3 min til. Tilslutt smaker du til med littegrann sitronsaft og evt ekstra krydder.
Server med brød, poteter eller ris til.
11 kommentarer:
Den skal jeg prøve!
Den så god ut! Hege
Laga fiskegryta. Den var kjempegod. Mann og barn som ikke er så glad i fiskegryte var veldig fornøyd og overraska over at den var så god :-)
Denne var kjempe god og t.o.m. hun på 1 1/2 år spiste opp alt!!:):)
Dette så riktig godt ut! Liker også tilnermingen (altså å bruke det man har for hånden), og dette kan gi like gode resultater som å følge oppskrifter slavisk. Takk for gode tips.
Hei. Denne var bare fantastisk god! Kom hjem fra jobb og min datter på 16 hadde laget denne. Alle likte den veldig godt! :)
Så hyggelig å høre!!
Ble anbefalt denne oppskriften og det stemte helt, det smakte nydelig!
Hei Alf Inge! Så gøy å høre at du ble anbefalt å prøve oppskriften. Og enda bedre at det smakte godt:)
Denne var kjempegod! En ny favoritt definitivt :)
Man tager hvad man haver... Jeg gjorde gryta om til fiskesuppe, med noe mer fiskebuljong og matfløte :).. med dobling av oppskriften, brukte også søtpotet i staver i tillegg til gulrot, hadde både laks og torsk i, en neve skrellede reker og 5 skivede crabsticks fikk komme i gryta sammen med ertene. Basilikum hadde jeg ikke, men et par av Remas kartonger med hakkede tomater med basilikum ( noen ganger klaffer ting!). I mangel av purre brukte jeg masse vårløk.
Denne oppskriften er helt super.
Legg inn en kommentar