Det har vært noen ordentlig kalde dager. Her om dagen gikk vi en lang trilletur og da vi kom hjem lagde jeg en gryterett som vi kunne varme oss på. Dette er en velsmakende vitaminbombe, med masse forskjellige grønnsaker. Litt øl i gryta gir en god og fyldig smak, og noen gode kjøttpølser hører med.
Bruk helst pølser med mye smak i, gjerne Bratwurst. Server med grov sennep til og kokte poteter eller godt brød.
Til 2 personer
Ingredienser
Fremgangsmåte:
I stedet for å ha kokte poteter ved siden av, så kan man ha de i gryta samtidig med grønnsakene og la de koke med. Hvis man bruker små amandine poteter blir dette veldig godt, synes jeg!
Bruk helst pølser med mye smak i, gjerne Bratwurst. Server med grov sennep til og kokte poteter eller godt brød.
Til 2 personer
Ingredienser
- 1 løk
- 100g kålrot
- 2 gulrøtter
- 1 persillerot
- 1 purre
- 100 g sellerirot
- 1/4 squash
- 1 ss tomatpuré
- 2 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl øl (gjerne et fyldig øl)
- 2 laubærblad
- 1 ts allehånde
- 1 ts timian
- 200-300 g pølse i strimler ( for eks 2 røkte kjøttpølser )
- olivenolje, salt, nykvernet pepper
Fremgangsmåte:
- Finn fram en stor gryte. Rens alle grønnsakene. Skjær purren opp i 5 eller 6 store biter, og del løken i seks store biter. Resten av grønnsakene skjæres i mellomstore staver. Det skal være litt å tygge i. Varm oliven olje i gryta og fres løken noen minutter. Ha i alle de andre grønnsakene og la de frese med i i et par minutter til.
- Rør inn tomatpuré på middels varme. Tilsett grønnsaksbuljong, øl, laubærblad og alle krydrene. Kok i omtrent en halvtime, men når det er 10 min igjen så skal pølsene også over i gryta.
I stedet for å ha kokte poteter ved siden av, så kan man ha de i gryta samtidig med grønnsakene og la de koke med. Hvis man bruker små amandine poteter blir dette veldig godt, synes jeg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar