onsdag 3. mars 2010

Min Bolognese


Spaghetti Bolognese...det er bare en ting å si: ingen over, ingen ved siden!
Kan ikke telle hvor mange ganger jeg har laget denne sausen. Øvelse gjør kanskje mester?
Noen ganger koker jeg sausen i rødvin i et par timer sånn som det vel gjøres i Italia. Men ikke så ofte for denne varianten som er raskere å lage blir superkjempefantastiskgod, synes nå jeg!

Bruk karbonadedeig og fullkornspasta for å få et skikkelig sunt alternativ.

 
Til 3 voksne (elle 2 storspisere)

Ingredienser:
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 revet gulrot
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 1/2 dl kjøttbuljong
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 ss chilisaus
  • bittelitt sukker (mindre enn 1/4 ts)
  • salt, pepper
  • litt cayenne pepper (mindre enn 1/4 ts)
  • 2 ts oregano
  • 1/2 pk spaghetti
  • parmesan
 
Fremgangsmåte:
  1. Hakk løken grovt. Varm olivenolje i en stekepanne, og fres den lett. Finhakk hvitløken, og ha den i panna. Tilsett kjøttdeigen, og skru opp varmen. Stek kjøttdeigen på høy varme på hver side, og så sett ned varmen, og bruk en gaffel for å få den finkornet. Tilsett gulrøttene, og la de steke med i noen minutter.
  2. Ha i tomatpuré, og skru opp varmen igjen. La den få ett minutt på høy varme mens du rører. Dette er trikset for å få fram smaken. Tilsett kjøttbuljong, tomatboks, chilisaus, sukker og alle kryderne. La dette småkoke i ca et kvarter. (Enda lenger skader ikke).
  3. Kok spaghetti i rikelig med lettsaltet vann til den blir al dente.
  4. Anrett spaghettien på en dyp tallerken. Hell sausen i midten og dryss over med revet parmesan ost.
For å gi et ekstra sting i sausen kan man også ha litt bacon i. Da bare finhakker man en halv pakke som stekes før kjøttdeigen haes i.  

Denne sausen passer for øvrig til massevis av andre retter som jeg snart skal legge ut her:)


2 kommentarer:

Ingvild sa...

Ser nydelig ut Monica. Denne skal jeg prøve snart:)

Anonym sa...

Kjempe god! Lagde den i dag:)
Henriette