Spaghetti Bolognese...det er bare en ting å si: ingen over, ingen ved siden!
Noen ganger koker jeg sausen i rødvin i et par timer sånn som det vel gjøres i Italia. Men ikke så ofte for denne varianten som er raskere å lage blir superkjempefantastiskgod, synes nå jeg!
Bruk karbonadedeig og fullkornspasta for å få et skikkelig sunt alternativ.
Til 3 voksne (elle 2 storspisere)
- 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 revet gulrot
- 3 ss tomatpuré
- 1 1/2 dl kjøttbuljong
- 1 boks hermetiske tomater
- 2 ss chilisaus
- bittelitt sukker (mindre enn 1/4 ts)
- salt, pepper
- litt cayenne pepper (mindre enn 1/4 ts)
- 2 ts oregano
- 1/2 pk spaghetti
- parmesan
- Hakk løken grovt. Varm olivenolje i en stekepanne, og fres den lett. Finhakk hvitløken, og ha den i panna. Tilsett kjøttdeigen, og skru opp varmen. Stek kjøttdeigen på høy varme på hver side, og så sett ned varmen, og bruk en gaffel for å få den finkornet. Tilsett gulrøttene, og la de steke med i noen minutter.
- Ha i tomatpuré, og skru opp varmen igjen. La den få ett minutt på høy varme mens du rører. Dette er trikset for å få fram smaken. Tilsett kjøttbuljong, tomatboks, chilisaus, sukker og alle kryderne. La dette småkoke i ca et kvarter. (Enda lenger skader ikke).
- Kok spaghetti i rikelig med lettsaltet vann til den blir al dente.
- Anrett spaghettien på en dyp tallerken. Hell sausen i midten og dryss over med revet parmesan ost.
Denne sausen passer for øvrig til massevis av andre retter som jeg snart skal legge ut her:)
2 kommentarer:
Ser nydelig ut Monica. Denne skal jeg prøve snart:)
Kjempe god! Lagde den i dag:)
Henriette
Legg inn en kommentar