Enkelt og uimotståelig!
En forsmak på vår og sommeren med smak av bølgebrus og karibbiske strender...
Vi spiser ikke dessert så veldig ofte, for vi er nok mer glade i salt mat enn søtt. Når vi har fisk til middag derimot vanker det gjerne noe søtt etterpå for da har man ofte litt mer plass i magen.
Denne enkle desserten fikk jeg servert første gang hos min gode venninne Johanna. Etter det har jeg laget det mange ganger. Det er kjempe godt å servere den friske ananasen varm sammen med is.
Ananasbiter dyppes i en blanding av brunt sukker og kanel og stekes lett. Jeg pleier å se an hvor moden og søt ananasen er. Noen ganger trenger den ikke så mye sukker, kun litt for å få til karamelliseringen, mens andre ganger har den godt av mer hjelp.
Alle typer vaniljeis kan passe til, men som Johanna sier: smaker aller best med Mövenpicks valnøtt is. Takk for oppskriften, snuppa!
Ingredienser:
En forsmak på vår og sommeren med smak av bølgebrus og karibbiske strender...
Vi spiser ikke dessert så veldig ofte, for vi er nok mer glade i salt mat enn søtt. Når vi har fisk til middag derimot vanker det gjerne noe søtt etterpå for da har man ofte litt mer plass i magen.
Denne enkle desserten fikk jeg servert første gang hos min gode venninne Johanna. Etter det har jeg laget det mange ganger. Det er kjempe godt å servere den friske ananasen varm sammen med is.
Ananasbiter dyppes i en blanding av brunt sukker og kanel og stekes lett. Jeg pleier å se an hvor moden og søt ananasen er. Noen ganger trenger den ikke så mye sukker, kun litt for å få til karamelliseringen, mens andre ganger har den godt av mer hjelp.
Alle typer vaniljeis kan passe til, men som Johanna sier: smaker aller best med Mövenpicks valnøtt is. Takk for oppskriften, snuppa!
Ingredienser:
- Frisk ananas
- Brunt sukker
- Kanel
- Smør
- Is
- Del ananasen først i ringer. Så deles hver ring i litt store "munnfull" biter.
- Bland litt brunt sukker med kanel i en bolle. Mengden avhenger av hvor mye man lager, men circa 1 del kanel mot 10 deler sukker. Dypp ananasbitene i blandingen så de dekkes av et tynt lag på hver side.
- Smelt smør i en grillpanne (eller stekepanne), og stek bitene i ca 5 min på hver side.
1 kommentar:
Mmmmm... Dette ser fantastisk ut :)
Legg inn en kommentar