torsdag 4. mars 2010

Welsh Rarebit

Engelsk ostesnack som smaker godt med en øl til!





Da jeg var 20 år gammel begynte jeg på en hotellfagskole i den fransktalende delen av Sveits. Der inntok man daglig en 3 retters lunsj på sølvbestikk i skolens stive restaurant . De fleste andre i klassen min var franske, og jeg lå nok langt bak når det gjaldt gastronomi (og fransk kunnskaper).


Den første forretten jeg la min elsk på i restauranten var nettopp denne. Oppskrifter fant jeg nylig flittig notert ned i en av mine notatbøker fra studietiden. Høres muligens avansert ut, men min smak var ganske enkel den gangen, for dette er rett og slett smeltet ost på brød...


Mektig guttemat, så her skal det bare være en liten skive per pers.


Til 4 ( 1 skive til hver)

Ingredienser:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • 2 dl øl (ale)
  • 1,5 ss sennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts worchestershire sauce (pluss litt til å helle over)
  • ca 200 gram revet Cheddar ost
  • 1 egg
  • paprikapulver
  • cayennepepper
  • 4 store loffskiver eller 6 små


Fremgangsmåte:
  1. Lag en tykk hvit saus av smør og hvetemel i en kjele. Spe med melk på lav varme og rør hele tiden. Kok ett minutt og ha så i øl. Rør i et par minutter til sausen er ganske tykk.
  2. Tilsett sennep, worchestershire saus, salt og cayennepepper. Ha i osten og la den smelte i sausen. 
  3. Ta kjelen vekk fra plata og rør inn et egg når røren har fått avkjølt seg litt.
  4. Rist loffskivene lett i ovnen på en side. Fordel ostemassen på den siden av brødet som ikke er ristet og sett brødet under grillen så osten blir gyllen (ca 3-5 min). Dryss litt paprikapulver over tilslutt.
Serveres straks! Noen friske tomater smaker godt til.


Er du glad i worchestershire saus så lag noen kryss/ ruter på toppen og drypp litt saus over, som her:

1 kommentar:

Camilla sa...

Har prøvet noen ganger å lage hvit saus, men synes det er vanskelig. Lett å få klumper og sånt. Hvordan gjør du det?
Blir glad for tips:)