søndag 7. mars 2010

Indisk biffgryte


I indisk mat skal det som regel være svært mange ingredienser, så ofte synes jeg det er like greit å spise dette ute på restaurant. Når det er sagt, denne currygryta kommer man ikke utenom!



Denne blir virkelig kjempe god og ikke er den vanskelig å lage heller. Det eneste er at gryta skal koke i en drøy time, så dette er perfekt middag å lage i helgen (for oss som har fri da)! Oppskriften fant jeg for noen år siden i kokeboka "To Kokker på Hjemmebane" av Lise Finckenhagen/Kristin Jacobsen.
 


4-6 porsjoner

Ingredienser:
  • 1 1/2 kg oksekjøtt i store terninger (grytekjøtt)
  • 2 løk  - hakket
  • 2 røde chili  - finhakket (fjern frøene)
  • 1 ss ingefær - revet
  • 2 hvitløkfedd - finhakket
  • 2 ss rød currypaste
  • 1 toppet ss garam masala (indisk krydderblanding)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 2 1/2 dl vann
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 dl matyoghurt
  • Frisk koriander
  • smør, olje, salt, pepper

  •  Tilbehør:  basmati ris, mango chutney, yoghurt, Naan og en liten salat.
 
Fremgangsmåte:
  1. Fres løken gyllen i ca 1/2 ss smør i en stor gryte.  Tilsett hvitløk, ingefær, chili og currypaste under omrøring. La alt frese et par minutter. Tilsett tomatbokser, og kok opp sausen. La sausen småkoke under lokk mens du fikser kjøttet.
  2. Krydre kjøttet med garam masala, salt og pepper. Brun kjøttet raskt på hver side i olje og smør i en stekepanne. Kok ut pannen med vannet, og ha alt over i sausen. Legg på lokk og la det småkoke i litt under en time. (Ta gjerne av lokket på slutten hvis sausen virker veldig vannete).
  3. HDel paprika i store biter og tilsett i gryta. Kok videre uten lokk til kjøttet er helt mørt og sausen er tyknet (ca 15-20 min til).
  4. Rør inn yoghurten rett før servering. Pynt med hakket frisk koriander.
Serveres med basmati ris, naan-brød og en salat til.
Det er godt med mango chutney ved siden av og evt litt ekstra yoghurt i en skål.
Vil man ha gryta sterkere tar man litt chutney på. For dem som derimot synes den er litt sterk så kan de blande inn litt mer yoghurt.  Altså noe for enhver smak!


I kveld tok vi et glass rødvin til, men det passer vel strengt tatt best med en kald øl...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Nå lager jeg currien din til 120 sultne Nordsjøarbeidere;)

Monica sa...

Så kult. Håper den falt i smak!

Anonym sa...

Hei

Hvilken currypaste bruker du?

Monica sa...

Hei hei.
Jeg har ikke en favoritt. Synes de fleste er gode. Bruker vel som oftest Thai Red curry paste fra Bue Dragon, eller den fra Santa Maria fordi det er de to som er lettest å få tak i her jeg bor:)

Anonym sa...

Dette er en helt fantastisk oppskrift. har laget den før og skal lage den idag også!

Unknown sa...

Hei. Lagar denne gryta foe første gang idag. Men det eg lurer på er om det går an å få den litt tynnare i konsistensen, å kva kan eg evt bruke? Har fløte,kokosmelk og youghurt naturell. E veldig glad i "saus", om du skjønnar kva eg meinar?😊

Monica sa...

Litt seint svar for deg kanskje, men du kan rett og slett tynne den ut med vann. Kokosmelk fungerer også, man da endrer smaken seg litt. Fortsatt godt, men noe mildere. Monica:)