torsdag 25. mars 2010

Dronning Mauds dessert a la Torjus

Denne fikk jeg servert i et "før-påske selskap" sist søndag.
Nydelig!

Til 4 porsjoner
Ingredienser:
  • 100 g kokesjokolade
  • 2 1/2 gelatinplater
  • 1/4 dl vann
  • 2 1/2 eggeplommer
  • 2 1/2 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1/4 dl portvin

Fremgangsmåte:
  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann cirka 2 minutter.
  2. Riv sjokoladen.
  3. Visp eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Visp fløten til luftig krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett portvin eller sherry.
  4. Klem ut vannet fra gelatinen og smelt den i kokende varmt vann.
  5. Rør gelatinen (med vannet) forsiktig inn i fromasjen. Legg fromasj og revet sjokolade lagvisenten i en stor glassbolle eller porsjonsglass. Avslutt med sjokolade.
  6. La desserten stivne i kjøleskap før servering (helst 3-4 timer). Pynt med friske bær.

Nyt!


3 kommentarer:

swimzy sa...

åhh, dette hørtes nam ut, skal prøves ut

Kjersti til hverdags sa...

Nå er du virkelig inne i en god stim med mat som frister! Strålende godt ser dette ut også!

Monica sa...

Så bra dere. Jeg er nok mer kresen når det gjelder desserter, men denne var right up my alley! :)