Posevarianter blekner i forhold til hjemmelagd potetmos. Det handler bare om prioritering i hverdagen, for potetene koker seg selv og så er det jo bare et par minutter med røring som skal til. Supert potet-tilbehør som passer til det meste:)
Til 2
Ingredienser:
(Her må man røre og smake seg fram, så alt er circa mål)
Ingredienser:
(Her må man røre og smake seg fram, så alt er circa mål)
- 5 poteter (ca 400g)
- 1 dl fløte
- 0,5 dl lett melk
- 3 ss smør
- salt, pepper, muskat
- Ta ut fløten og smøret av kjøleskapet så det blir romtemperert.
- Skrell potetene og del dem i store biter. Kok i lettsaltet vann til de er møre, ca 20 min. Hell av vannet.
- Legg potetbitene over i mosejernet og klem ut med en bolle under. Ha i omtrent tre spiseskjeer med potetbiter av gangen.
- Hell potetmassen tilbake i kjelen og ha i smøret i små klumper. Legg på lokk i noen minutter og la det smelte inn. Sett på lav varme og ha så i fløte og melk. Rør inn til passe konsistens mens det varmer seg opp igjen. Smak til med salt, pepper og littegrann nyrevet muskat.
3 kommentarer:
Kjempegodt! Til fest har jeg lært av mannen min at vi rett og slett koker potetene i kremfløte! Det lærte han på et matkurs jeg ga han i gave på Bølgen & Moi. Jammi! Hva med å treffes snart i vårværet?
Har du prøvd å ha bittelitt trøffelolje i mosen? Kanskje helst uten muskatt og i festmosen.. Det er nyyyydelig :)
Fin side!
Mvh Stine
Takk for tipsene. Skal så absolutt prøves ut! :)
Legg inn en kommentar