God søndagsmiddag skal det være, og i dag ble det sørstatskylling med en herlig barbecue saus til. Vi hadde grillet mais, ovnsbakt tomat og litt ris som tilbehør.
Ingredienser:
Kyllingen:
Jeg serverte dette med en honning/barbecue saus som jeg rørte sammen i full fart. Laget på frihånd. Smakte meg bare fram og synes selv den ble knallgod! Her er oppskriften:
Nam!
Kyllingen ble perfekt om jeg skal si det selv. Sprø utenpå og saftig inni! Bedre enn KFC:)
Litt jobb var det, så spar denne til en dag du har litt god tid. Bruk rå kylling. En pakke med frosne kyllinglår er alltid greit å ha i fryseren. Sørg selvsagt for at de er tint før du begynner å kokkelere. Kyllingen blir aller mørest hvis du lar den ligge i melk natten over som beskrevet nedenfor.
Kyllingen:
- 1 stort kyllinglår (rå) per pers
- 1 l H-melk eller lett melk
- Salt
- Cayenne pepper, evt litt paprika
- Mel (ca 100 g til 3 lår)
- 1 egg
- Legg kyllinglårene i en liten form. Hell over melk slik at det dekker akkurat. Dryss over litt salt og dekk med plastfolie. La dette stå i kjøleskapet noen timer eller natten over. Hell alt sammen (kylling og melk) over i en kjele og kok i 20-30 min. Ta deretter lårene ut og la de renne av, gjerne på en rist. Jeg bruker en wok med rist til dette.
- Gjør følgende klart: Bland mel, cayenne pepper, paprika og litt salt i en plastikk pose. Knekk egg på en dyp tallerken og pisk det lett. Så dypper du kyllinglårene - først en gang i melblandingen, deretter i egget og så i melblandingen igjen.
- Varm opp olje, så varmt at det er klar for fritering. Her kan du bruke en potet for å teste at oljen er varm nok. Så er det bare å fritere i vei. 1-2 minutter på hver side pleier å være passe. Ta ett lår av gangen, og når det er ferdig er det greit å la det renne av på rist.
Klappet og klart!
- En kladd med smør
- 1 ss honning
- 1 ss ketsjup
- 1,5 - 2 ss eddik
- 1 ss Dijon sennep
- 2 ss brunt sukker
- 1-2 ss sojasaus - smak deg fram
- 1 fedd hvitløk - presset
- Litt chili pulver
- Smelt smør og ha i alle ingrediensene. La det småkoke noen minutter.
Nam!
2 kommentarer:
Dette høres skikkelig digg ut:) Skal prøves ut:)
For en fantastisk blogg! Jeg har lagt meg til som følger for å få inspirasjon til mange gode nytelser framover.
Legg inn en kommentar