søndag 25. april 2010

Sprøstekte kyllinglår - American style

God søndagsmiddag skal det være, og i dag ble det sørstatskylling med en herlig barbecue saus til. Vi hadde grillet mais, ovnsbakt tomat og litt ris som tilbehør.


Kyllingen ble perfekt om jeg skal si det selv. Sprø utenpå og saftig inni! Bedre enn KFC:)

Litt jobb var det, så spar denne til en dag du har litt god tid. Bruk rå kylling. En pakke med frosne kyllinglår er alltid greit å ha i fryseren. Sørg selvsagt for at de er tint før du begynner å kokkelere. Kyllingen blir aller mørest hvis du lar den ligge i melk natten over som beskrevet nedenfor.

Ingredienser:
Kyllingen:
  • 1 stort kyllinglår (rå) per pers
  • 1 l H-melk eller lett melk
  • Salt
  • Cayenne pepper, evt litt paprika
  • Mel (ca 100 g til 3 lår)
  • 1 egg
Fremgangsmåte:

  1. Legg kyllinglårene i en liten form. Hell over melk slik at det dekker akkurat. Dryss over litt salt og dekk med plastfolie. La dette stå i kjøleskapet noen timer eller natten over. Hell alt sammen (kylling og melk) over i en kjele og kok i 20-30 min. Ta deretter lårene ut og la de renne av, gjerne på en rist. Jeg bruker en wok med rist til dette.
  2. Gjør følgende klart: Bland mel, cayenne pepper, paprika og litt salt i en plastikk pose. Knekk egg på en dyp tallerken og pisk det lett. Så dypper du kyllinglårene - først en gang i melblandingen, deretter i egget og så i melblandingen igjen.
  3. Varm opp olje, så varmt at det er klar for fritering. Her kan du bruke en potet for å teste at oljen er varm nok. Så er det bare å fritere i vei. 1-2 minutter på hver side pleier å være passe. Ta ett lår av gangen,  og når det er ferdig er det greit å la det renne av på rist.

Klappet og klart!

Jeg serverte dette med en honning/barbecue saus som jeg rørte sammen i full fart. Laget på frihånd. Smakte meg bare fram og synes selv den ble knallgod! Her er oppskriften:
  • En kladd med smør
  • 1 ss honning
  • 1 ss ketsjup
  • 1,5 - 2 ss eddik
  • 1 ss Dijon sennep
  • 2 ss brunt sukker
  • 1-2 ss sojasaus - smak deg fram
  • 1 fedd hvitløk - presset
  • Litt chili pulver

  1. Smelt smør og ha i alle ingrediensene.  La det småkoke noen minutter.
I tillegg hadde jeg:  ris, pluss maiskolber med smør og salt til. Og halve tomater stekt i ovnen sammen med litt hvitløk, oregano, strøkavring og olivenolje.
Nam!

2 kommentarer:

swimzy sa...

Dette høres skikkelig digg ut:) Skal prøves ut:)

Helena sa...

For en fantastisk blogg! Jeg har lagt meg til som følger for å få inspirasjon til mange gode nytelser framover.