lørdag 24. april 2010

Salat med biff

Raske middagsretter vant overlegent i min lille avstemming om hva man vil lese om, så det skal det selvsagt bli fokus på framover!


Her er en super god salat. Den inneholder mange av mine favorittingredienser og da blir det jo bra! Med biff i, blir det straks et litt mer mettende måltid, og passer perfekt som middag. Tzatsiki og godt brød hører med.

Dette ble en suksess på en jentemiddag jeg hadde i går kveld. Glutenfri oppskrift for øvrig!

Til 2-3

Ingredienser
  • 1/2 rødløk
  • 1 pk trippelsalat (blanding av ruccola, lollo og hjertesalat )
  • 350 g ytrefilet eller indrefilet av storfe
  • 1/2 pakke bacon
  • 20-25 cherrytomater
  • 12 aspargestopper
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 avocado
  • 200g fetaost
  • 1 liten håndfull mais (kan sløyfes)
  • 1 stor håndfull pinjekjerner

Fremgangsmåte:
  1. Ta biffene ut av kjøleskapet så de blir romtemperert. (Gjerne litt før du begynner å lage salaten).
  2. Skjær baconet i små biter og stek det gyllent i en panne. Legg over på et kjøkkenpapir, slik at fettet renner av.
  3. Finn fram en stor salatbolle. Skjær løken i tynne ringer og ha i bollen. Press litt sitron og ha litt salt over, så fjerner du den aller bitreste smaken fra løken.
  4. Varm olje i stekepannen. Krydre biffen med salt og pepper og stek den til den er medium. Start med høy temperatur og senk etterhvert, gjenta på andre siden. Ha gjerne i en klatt smør mot slutten av steketiden. La biffen få hvile før den skjæres opp.
  5. Vask og tørk salaten, og riv den i store flak og ha over i bollen. Vask tomatene og del de største i to. Ha tomater og mais over i bollen også. Kok sukkererter i lettsaltet vann i 2 minutter. Avkjøl raskt under rennende iskaldt vann.
  6. Sett på grillfunksjonen på ovnen. Legg pinjekjernene på et stekebrett og grill i ovnen til de akkurat har blitt gylne.
  7. Ha fetaosten over i salatbollen. tilsett litt presset sitronsaft og littegran olje, salt og pepper, og bland godt. Skjær avocado i store biter og legg forsiktig i salaten. Dryss over pinjekjerner og bacon. Skjær tilslutt biffene i skiver og legg på toppen.

Serveres med brød og tzatziki til. Denne gangen tydde jeg til en ferdigkjøpt pulvervariant for enkelthetensksyld. Ble faktisk positivt overasket. Tzatzikien hadde mye smak. Jeg blandet den med yoghurt (i stedet for rømme). Hadde nystekt foccacia til. Så godt!!

Ingen kommentarer: