onsdag 14. april 2010

En rask liten rett: Flammekueche


...eller Tarte Flambée som den også kalles!
Bacon, løk og ost! Ja, da må det jo bli bra.Dette er en slags pizza fra Alsace. Det skal være fromage frais i den opprinnelige oppskriften, men jeg har funnet ut at det går fint å bytte den ut med kesam og fortsatt få omtrent den samme smaken.

Perfekt kveldskos som går raskt å lage. Nytes gjerne sammen med et glass hvitvin (en Riesling fra Alsace så klart)!
Passer også som lunsj eller middag med en god salat og vinaigrette til.
Jeg har tidligere bodd mange år i Sveits, og da ble det mye farting over grensa til Frankrike. Alsace er en nydelig region der det lages mye god hvitvin. Jeg falt pladask for byene Colmar og Strasbourg og ikke minst denne spesialiteten om jeg har spist på mange lokale, små bistroer!
 
Ingredienser:
 • 1 fersk pizzadeig
 • 1 dl crème fraîche
 • 2 ss kesam
 • 1/2 stor gul løk
 • 150 g bacon - gjerne ferdigskåret terninger
 • 20-30 g revet gulost
 • 1 lite dryss tørket timian
 • salt, pepper
Du kan så klart lage pizzadeigen selv - se oppskrift på deig her. Men siden dette er ypperlig kveldskos som man kan kaste sammen i all hast så kan det være praktisk å bruke en ferdiglaget variant her.

Fremgangsmåte:
 1. Sett stekeovnen på 250 grader.
 2. Trill ut pizzadeigen (og bakepapiret), og legg det på et stekebrett.
 3. Bland crème fraîche og kesam lett sammen i en bolle, gjerne med en stor visp. Tilsett salt og nykvernet pepper. Bre blandingen jevnt utover pizzadeigen.
 4. Skjær løken i tynne ringer og dryss utover. Legg på baconbitene (rå) som skal være i form av små terninger. Dryss bittelitt timian over.
 5. Ha tilslutt over litt revet ost. Det skal kun være et veldig tynt lag! Sett helt nederst i forvarmet ovn, og stek i 10 min på 225 - 250 grader.
Brings me back:)

3 kommentarer:

swimzy sa...

Dette hørtes godt ut, skal prøves:)

karna sa...

Tusen takk for enda en spennende oppskrift. Jeg titter innom deg, men har ikke vært flink til å gi kommentarer. Det var nesten rart å lese om pizzaen din, for slik gjør jeg det også.

Kjersti til hverdags sa...

Den så veldig god ut Monica, du er kjempeflink!