Serveres med en rognsaus og noen nypoteter til.
Ingredienser:
- 800 g fersk laksefilet
- 2 eggehviter
- 1 egg
- 2 ts tomatpure
- 2 ss konjakk
- 2 ts salt
- 1 krm kajennepepper
- 5 dl matfløte
- 1 dl hakket dill
- 500 g reker med skall
- 100 g fersk asparges, gjerne miniaspargis
- 1/2 liter rucola og maché salat
- 2 avokado + 1 ss sitronsaft
- 10-15 cherrytomater eller jordbær
- evt. dill
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 150 grader. Fest bakepapir i bunnen av en springform på 24 cm.
- Skjær skinnet av laksefileten, og fjern kjøttet på siden som er brungrått (det gir farsen en uappetittlig farge).
- Skjær laksekjøttet i mindre biter. Fordel laksekjøttet i en food processor. Tilsett egg, tomatpuré, konjakk, salt, pepper og til slutt fløten -gradvis. Rør deretter dillen inn i farsen for hånd ved å bruke en slikkepott.
- Ha farsen i springformen, jevn ut overflaten, og stek laksekaken i nedre del av ovnen i ca. 50 min. Når laksekaken har en kjernetemperatur på 70 grader er den ferdig stekt. Ta den ut og sett til avkjøling.
- Skrell rekene. Legg aspargesen i kokende vann, la de koke i 1-2 min. Ta ut og dypp i kaldt vann. Skyll salaten, skrell og skjær avokadoen i biter - press sitronsaft over slik at den ikke blir brun. Del tomater eller jordbær i to.
- Laksekaken kan pyntes helt ferdig på forhånd med unntak av avocado som legges på like før servering.
Kaken kan også spises varm om ønskelig.
Ingredienser til Rognsausen:
- 4 dl creme fraiche
- 100g løyrom / lakserogn
- 1/2 dl finhakket gressløk
- Saften av 1 sitron
- 1 krm malt hvit pepper
Bland ingrediensene til sausen og la den få stå kjølig en stund før servering.
1 kommentar:
Åhh, dette ser utrolig lekkert ut:)
Legg inn en kommentar