torsdag 15. april 2010

Waldorfsalat




Vi kjøpte en stor skinke i påsken og fikk mye rester som jeg til min glede fant i fryseren idag. Med Walfdorf salat og god bryteloff til, så fikk vi en super rask og kjempe god middag!


Ingredienser til Waldorf salat
(til 4 pers)
  • 1 ½ dl kremfløte
  • 2 ss majones saften av 
  • 1/2 liten sitron
  • bittelitt sukker
  • 3 epler
  • 3 stilker stangselleri
  • 3 store ananas ringer av frisk ananas og litt saft
  • 50 g valnøttkjerner
  • En stor klase blå druer (ca 150g)
  • Salt, pepper

Fremgangsmåte:
  1. Stivpisk fløten i en bolle. Bland inn majones, litt av sitron/ananas saften, salt og pepper. Smak deg så fram med sukker og mer sitron.
  2. Skjær eplene i terninger og ha over i bollen godt dekket av dressingen. Skjær ananas i terninger (fjern ringen i midten), stangsellerien i skiver og ha i. Del druene i to (fjern evt. steiner) og grovhakk valnøttene. Bland nesten alt dette forsiktig inn, og pynt med resten av druene og valnøttene.


Waldorfsalaten passer også glimrende som tilbehør til kalkun, kylling og roastbiff.

Ingen kommentarer: