Halleluja! Dette er den aller beste oppskriften jeg har funnet på Chocolate Chip Cookies. Disse smelter i munnen og forsvinner fort! Et ekstra bonus er at dette går fort å lage.
I denne oppskriftene har jeg i mørk sjokolade og hasselnøtter. Det er nok min favorittkombinasjon, men du kan variere innholdet i det uendelige.
Her ser du den seige, gode innsiden... Disse blir sprø, men er fortsatt litt tykke og myke inni. Godt med en kopp kaffe eller et glass iskald melk til.
Deigen kan oppbevares i fryseren og er virkelig genial å ha på lur. Får man lyst på noe godt til kaffen eller et uventet besøk så er det bare å tine deigen så vidt, skjære opp i skiver, steke og servere. Gjort på et blunk. Og smaker faktisk like bra som rykende ferske.
Oppskriften noterte jeg flittig ned for evigheter siden spottet på Frokost TV.
Dette er også en fin gave å gi bort og de holder seg bra i en tett boks. Eller så kan du jo spise alle selv! Men kanskje ikke på en gang da...
Deig til ca 25 store cookies
Ingredienser:
- 160 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 150 g brunt sukker
- 360 g mel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts malt kanel
- 3 egg
- 100 g grovhakkede hasselnøtter
- 350 g hakket sjokolade eller sjokoladedråper
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Ta smøret ut av kjøleskapet så det blir litt mykt før du begynner å lage deigen. Bland sammen sukker og mykt smør i en kjøkkenmaskin. Tilsett mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel, og bland det sammen til en smuldrete masse.
- Ha i egg, sjokolade og nøtter. Arbeid deigen sammen raskt (ellers smelter smøret). Form med hendene til en stor rull/pølse og pakk den inn i bakepapir. La deretter rullen hvile 1 time i kjøleskapet. (Eller 1/2 time i fryseren).
- Skjær rullen opp i skiver, form som middels store kuler og legg på et stekebrett. De flyter ut så ha litt mellomrom mellom dem. Stek ved 175 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist i ca 10 min og nyt med en kopp kaffe til!
1 kommentar:
Skal absolutt prøves ut:)
Legg inn en kommentar