Det er fredag og nå står en nybakt sitronkake på kjøkkenbenken! Denne skal snart nytes sammen med en stor kopp kaffe og familiebesøk.
Formkaker har jeg alltid tenkt på som litt kjedelig, men denne kaken blir overasskende saftig og frisk. Supert når man har liten tid. En enkel kake som bare skal røres raskt sammen:)
Nå kan vi starte helgen her!
Ingredienser:
- 150 g smør
- 200 g sukker
- 3 egg
- 1 sitron: revet skall og saften
- 1 3/4 dl melk
- 300 g mel
- 2 ts bakepulver
- Til glasur: melis rørt ut med vann og litt sitronsaft
Fremgangsmåte:
Ovn 180 grader
- Del smøret i biter og sett det litt på kjøkkenbenken så det blir mykere. Pisk sammen sukker og smør i en stor bolle, til det får en kremete konsistens. Rør inn eggene, ett av gangen.
- Bland mel og bakepulver i en bolle. Riv skallet av sitron og press ut saften. Ha i det tørre vekselsvis med melken og sitronsaften. Ha i sitronskallet tilslutt og rør litt til så du får en fin røre.
- Hell røren over i en smurt form og sett i ovnen på 180 grader i ca 50 min. Hvis kaken begynner å få gyllen farge tidlig så kan du ha over litt bakepapir.
- Avkjøl kaken. Bland melis med litt vann og noen dråper sitronsaft til du får en ganske tykk glasur. Spre over kaken når den er avkjølt, og pynt evt med sitronmelisse.
6 kommentarer:
Så moro, Monica. Her kommer sikkert masse god mat. Hørte det ble servert noe veldig godt i dåpen til Ida. Er oppskriften her? Kos deg med kaffe og sitronkake. Hilsen tante Nina
Takk for hyggelig hilsen! Hovedretten fra dåpen ligger ute som festmåltid - farsert kalkunfilet:)
Ha en god helg!
Denne skal testes ut til helgen. :)
Så gøy, Veronica. Håper du blir fornøyd:) Jeg er i hvert fall veldig glad i denne enkle kaken.
Monica
Måtte lage den i dag, den ble nydelig!
Så bra den falt i smak. Mmm, nå tror jeg at jeg også må lage den snart igjen:)
Legg inn en kommentar