fredag 19. februar 2010

Min beste burger


Det er fredag og på tide med burger!
En saftig hamburger slår alltid an blandt sultne kamerater
og småbrødre.
Spisskumin gjør at disse får en god smak!
(Og d e r var hemmeligheten avslørt...)



Til 4 burgere

Ingredienser:
  • 400-500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • litt olivenolje
  • 1/2 løk - finhakket
  • 3 ts malt koriander
  • 4 ts spisskumin
  • 1 ss sterk sennep (gjerne Dijon)
  • 2 ss revet parmesan ost
  • 1 egg
  • ca 100 g strøkavring
  • salt og pepper
  • 4 hamburgerbrød

Fremgangsmåte:
  1. Finhakk løken og stek den lett i litt olivenolje.
  2. Ha løken over i en stor bolle og bland inn kjøttdeigen. Tilsett spisskumin og koriander, parmesan ost, egget og sennep. Bland det sammen. Tilsett strøkavring. Hvis konsistensen er veldig klissete så ha i litt ekstra.
  3. Finn fram et lite stykke bakepapir og legg det på en stor tallerken eller et fat. Form kjøttdeigfarsen til 4 store burgere. (Ha litt vann på hendene så går det lettere). Trykk de litt ned med en gaffel, og legg de over på bakepapiret på tallerkenen. Sett til avkjøling i minst 20 min.
  4. Stek burgerne i olivenolje, til de er ferdige, ca 5 min på hver side.
  5. Server med hamburgerbrød og det du liker. For eks som her; ost, bacon, salat, løk, tomat, ketsjup og thousand island dressing.





Ingen kommentarer: