Det er fredag og på tide med burger!
En saftig hamburger slår alltid an blandt sultne kamerater
og småbrødre.
Spisskumin gjør at disse får en god smak!
(Og d e r var hemmeligheten avslørt...)
Til 4 burgere
- 400-500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- litt olivenolje
- 1/2 løk - finhakket
- 3 ts malt koriander
- 4 ts spisskumin
- 1 ss sterk sennep (gjerne Dijon)
- 2 ss revet parmesan ost
- 1 egg
- ca 100 g strøkavring
- salt og pepper
- 4 hamburgerbrød
- Finhakk løken og stek den lett i litt olivenolje.
- Ha løken over i en stor bolle og bland inn kjøttdeigen. Tilsett spisskumin og koriander, parmesan ost, egget og sennep. Bland det sammen. Tilsett strøkavring. Hvis konsistensen er veldig klissete så ha i litt ekstra.
- Finn fram et lite stykke bakepapir og legg det på en stor tallerken eller et fat. Form kjøttdeigfarsen til 4 store burgere. (Ha litt vann på hendene så går det lettere). Trykk de litt ned med en gaffel, og legg de over på bakepapiret på tallerkenen. Sett til avkjøling i minst 20 min.
- Stek burgerne i olivenolje, til de er ferdige, ca 5 min på hver side.
- Server med hamburgerbrød og det du liker. For eks som her; ost, bacon, salat, løk, tomat, ketsjup og thousand island dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar