Sauce vinaigrette er den beste salatdressingen jeg vet om! Den gjør at enkle salatblader smaker nydelig.
Dette er den klassiske varianten, men dressingen kan varieres i det uendelige. Man kan tilsette litt sitron eller honning, eventuelt bytte ut estragon med dill eller basilikum for eks.
Til en grønn salat (som tilbehør) til 2-3 personer.
Ingredienser:
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts fransk sennep (Dijon med sennepskorn blir best)
- 1 lite fedd presset hvitløk
- 1/2 ts knust tørket estragon
- litt salt
- 5 ss olje
- bittelitt majones
Jeg bruker min shaker fra Jamie Oliver som er super:
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene sammen unntatt oljen, og rist godt.
- Ha i oljen litt etter litt, mens du rister hele tiden.
- Hemmeligheten til å få en kremete konsistens lærte jeg i Franrkike. Nemlig å tilsette ørlittegrann majones helt tilslutt.
Denne dressingen er rask å lage, men når jeg først er i gang så lager jeg like gjerne en stor porsjon som jeg har over på en flaske som oppbevares i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar