Mac'n cheese er en klassiker! I mine år i utenlands fikk jeg det servert flere ganger på middag hjemme hos entusiastiske amerikanere.
Ganske "heavy" mat i utgangspunktet, men etter hvert fikk jeg skikkelig sansen for det. Det er kraftig kost, men noe man kan unne seg en gang innimellom!
Server med en grønn salat med vinaigrette!
Til 4
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- ca 1/2 l lett eller h-melk
- 4 fedd hvitløk - i tynne skiver
- 2 laubærblad
- 300 g macaroni
- 4 tomater
- 75 g cheddar ost
- 50 g parmesan ost
- Frisk timian -liten håndfull blader
- 1 ts worcestershire saus
- 2 håndfuller krutonger
- Oliven olje
- Salt og pepper
Sett ovnen på ca 210 grader
- Start med å lage bechamel sausen. Finn fram en kjele og smelt smøret. Sørg for å ha lav varme. Tilsett melet gradvis og rør hele tiden. Ha i hvitløken og la den putre med et minutts tid. Tilsett melken, litt etter litt og rør kontinuerlig. Man trenger litt mindre enn en halv liter melk. for å få en glatt og jevn saus. Ha i laubærbladene, litt salt og pepper og la sausen småkoke noen minutter til, så den får fin konsistens.
- Makaronien kokes etter anvisningen på pakken.
- Del tomatene i store terninger. Riv cheddar og parmesan osten.
- Hell av vannet på makaroni og ha det så over i bechamel sausen, sammen med tomater, ost og timian. Tilsett worcestershire sausen og rikelig med salt og pepper, og rør godt. Hvis sausene er blitt veldig tykk så ha i littegrann vann.
- Smør en ildfastform med litt smør og ha alt over i den. Bak i ovnen i ca 25 min til den får gyllen farge.
- Lag krutonger mens makaroni formen er i ovnen. dete r bare å varme litt oliven olje i en stekepanne, skjære en dags gammel loff /ciabatta i terninger og ha i timian og evt litt hvitløk. Snu og vend dem ofte i panna på middels varme til de får fin farge. Krutongene has som tilbehør og drysses over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar