mandag 8. februar 2010

Mac'n cheese med tomater


Mac'n cheese er en klassiker! I mine år i utenlands fikk jeg det servert flere ganger på middag hjemme hos entusiastiske amerikanere. 
















Ganske "heavy" mat i utgangspunktet, men etter hvert fikk jeg skikkelig sansen for det. Det er kraftig kost, men noe man kan unne seg en gang innimellom!

Denne oppskriften gjør at retten blir litt friskere med tomatene i. Jeg tok utgangspunkt i en jeg fant i Jamie Olivers siste kokebok, Jamie's America.
Server med en grønn salat med vinaigrette!




Til 4



Ingredienser
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • ca 1/2 l lett eller h-melk
  • 4 fedd hvitløk - i tynne skiver
  • 2 laubærblad
  • 300 g macaroni
  • 4 tomater
  • 75 g cheddar ost
  • 50 g parmesan ost
  • Frisk timian -liten håndfull blader
  • 1 ts worcestershire saus
  • 2 håndfuller krutonger
  • Oliven olje
  • Salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett ovnen på ca 210 grader




  1. Start med å lage bechamel sausen. Finn fram en kjele og smelt smøret. Sørg for å ha lav varme. Tilsett melet gradvis og rør hele tiden. Ha i hvitløken og la den putre med et minutts tid. Tilsett melken, litt etter litt og rør kontinuerlig. Man trenger litt mindre enn en halv liter melk. for å få en glatt og jevn saus. Ha i laubærbladene, litt salt og pepper og la sausen småkoke noen minutter til, så den får fin konsistens.
  2. Makaronien kokes etter anvisningen på pakken.
  3. Del tomatene i store terninger. Riv cheddar og parmesan osten.
  4. Hell av vannet på makaroni og ha det så over i bechamel sausen, sammen med tomater, ost og timian. Tilsett worcestershire sausen og rikelig med salt og pepper, og rør godt. Hvis sausene er blitt veldig tykk så ha i littegrann vann.
  5. Smør en ildfastform med litt smør og ha alt over i den. Bak i ovnen i ca 25 min til den får gyllen farge.
  6. Lag krutonger mens makaroni formen er i ovnen. dete r bare å varme litt oliven olje i en stekepanne, skjære en dags gammel loff /ciabatta i terninger og ha i timian og evt litt hvitløk. Snu og vend dem ofte i panna på middels varme til de får fin farge. Krutongene has som tilbehør og drysses over.


Ingen kommentarer: