onsdag 3. februar 2010

Laks i grønn curry


Kokosmelk og curry paste er jo en genial kombinasjon!
Vi spiser det ofte med kylling, svin og biff, men en dag bestemte jeg meg for å prøve å lage en egen versjon med fisk i stedet. Det ble en "hit" og er nå et fast innslag her i huset.


Denne retten tar kort tid. Dessuten er det en kjempe digg måte å få i seg litt fisk på:) 

Jeg lager denne med grønn curry for synes av en eller annen grunn at det passer bedre til fisk, men det går fint med gul eller rød også.




Til 2 pers

Ingredienser
  • 2 laksefileter uten skinn, deles i biter  (ca 250g)
  • 1 boks kokosmelk
  • 3-4 toppede ts grønn karripasta (alt ettersom hvor sterkt du vil ha det)
  • 1-2 stilk sitrongress
  • 2 ss fiskesaus (Fish sauce)
  • 2 ts sukker (helst brunt eller demara)
  • 1 ss sojasaus
  • 1 brokkoli
  • 1/2 pakke sukkererter
  • Saft av 1/2 lime
  • Frisk koriander - en håndfull
  • Basmati ris

Fremgangsmåte
  1. Sett ris til koking.
  2. Ha kokosmelk og karripasta (curry paste) i en stor kjele. La det småkoke noen minutter mens det røres godt sammen. Hakk sitrongress i små biter og ha i kjelen. Tilsett fiskesaus, sukker og sojasaus, og gi det et raskt oppkok.
  3. Tilsett brokkoli i små buketter, og når den nesten er kokt så skru ned varmen og ha i sukkerertene og laksen i biter. Laksen trenger bare 3 minutter på lav varme før den er gjennomkokt.
  4. Ta kjelen av platen og ha i saften av en halv lime. Tilslutt drysses hakket koriander over.
  5. Server sammen med ris, og bruk gjerne suppe tallerkner.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Flink du er Monica!!:) Hva mener du med 2 ss fiskesaus-er det det fiskebuljong? Katharina

Monica sa...

Asiatisk fish sauce, mente jeg.
Lukter kanskje ikke så godt, men den gjør susen!