Dette er en god oppgradering av den klassiske pølser og potetmos -middagen. Pølsene fylles med eple, sennep og ost og legges i ildfastform sammen med tomater og løk og litt ekstra ost. Vi skraper formen hver gang!
Hjemme hos oss liker vi å spise det sammen med en god rotmos med kålrabi og gulrot. Foretrekker du potetstappe så passer det også bra.
Her snakker vi god, mettende husmannskost!
Ingredienser:
(til 3-4 pers)
(til 3-4 pers)
- 4 røkte kjøttpølser (eller andre tykke pølser)
- 2 epler - skjæres i tynne skiver og noen båter
- Gulost i skiver
- Sennep (helst Dijon)
- 2 tomater
- 1 løk
- 1 stor kålrabi
- 2 store gulrøtter
- 3-4 ss fløte
- 1-2 ss smør
- Salt, pepper
- Bittelitt sukker
Fremgangsmåte:
Pølseformen:
- Smør en ildfast form. Sett ovnen på 200 grader.
- Ta skinnet av pølsene (om ønskelig). Skjær dype hakk i pølsene, men ikke helt i gjennom, med ca 2 cm mellomrom.
- Smør alle "mellomrommene" med sennep, og legg så i eple - og osteskiver. Ha pølsene over i formen.
- Skjær tomatene og løken i båter og legg dem også i formen. Ha i resten av eple, i båter. Legg gjerne noen ekstra osteskiver på toppen av formen sammen med noen små smørklatter. Krydre med salt og pepper.
- Sett midt i ovnen, og stek i ca 20 min.
Kålrabistappe:
- Skrell kålrabi og gulrøttene, og del i biter. (Litt større biter av kålrabi enn gulrot så blir det ferdig samtidig). Ha over i en kjele, og fyll på med vann til det dekker grønnsakene. Tilsett litt salt og la det koke til det er mørt, 15-18 min.
- Hell av vannet, og mos grønnsakene i kjelen. Tilsett en fløteskvett (gjerne varm), smør, salt og pepper. Det smaker godt å ha i bittelitt sukker. Varm det opp igjen, og rør godt så du får en fin stappe.
God middag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar