Til 15 rundstykker
Ingredienser:
- 2 dl vann
- 1 toppet ss smør
- 5 dl h-melk
- 50 g fersk gjær
- 1 ts salt
- 3 dl sammalt hvete, grov
- ca. 800 g hvetemel
- 1 egg - til pensling
- Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm det til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen slik at den blir passe fast og smidig. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 45-60 minutter.
- Ta deigen på bakebordet og elt den godt. Lag en pølse og del den så i 15 emner som formes til boller. Sett dem på en langpanne med bakepapir. Hev dem på lunt sted under plast eller et håndklær i ca. 15 minutter.
- Pensle rundstykkene med sammenvispet egg. Strø på litt revet ost eller valmuefrø. Stek dem på 200 grader i ca 15 minutter og avkjøl på rist.
1 kommentar:
Jeg har akkurat bakt disse rundstykkene! De ble helt fantastisk gode!
Legg inn en kommentar