fredag 12. februar 2010

Rundstykker


Hva er bedre enn å starte helgen med nybakte rundstykker? Denne oppskriften har jeg fått av modern. Disse er enkle å lage og metter godt. Passer best med litt pålegg på. Rundstykkene er middels grove, men man kan erstatte det grove melet med vanlig fint mel om man vil det.


Til 15 rundstykker



Ingredienser:


  • 2 dl vann
  • 1 toppet ss smør
  • 5 dl h-melk
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl sammalt hvete, grov
  • ca. 800 g hvetemel
  • 1 egg - til pensling
Fremgangsmåte:


  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm det til det er fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og hell over væsken.
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt deigen godt sammen slik at den blir passe fast og smidig. Sett den til heving under plast på lunt sted ca. 45-60 minutter.
  3. Ta deigen på bakebordet og elt den godt. Lag en pølse og del den så i 15 emner som formes til boller. Sett dem på en langpanne med bakepapir. Hev dem på lunt sted under plast eller et håndklær i ca. 15 minutter.
  4. Pensle rundstykkene med sammenvispet egg. Strø på litt revet ost eller valmuefrø. Stek dem på 200 grader i ca 15 minutter og avkjøl på rist.


 Saftige rundstykker som dessuten egner seg godt til frysing!


1 kommentar:

Guro sa...

Jeg har akkurat bakt disse rundstykkene! De ble helt fantastisk gode!