Denne oppskriften har fulgt meg i mange mange år, og jeg lager chili con carne med jevne mellomrom.
I dag hadde vi lyst på chili con carne, og siden det er hverdag hadde vi fullkornsris og brokkoli til. Ved å bruke karbonadedeig og mye bønner ble det både sunt og godt.
I dag hadde vi lyst på chili con carne, og siden det er hverdag hadde vi fullkornsris og brokkoli til. Ved å bruke karbonadedeig og mye bønner ble det både sunt og godt.
Med tomatbønner blir dette en barnevennlig variant. Du kan selv bestemme hvor sterk du vil ha den ved å justere mengden på chilisaus og spesielt cayenne pepperet.
Denne retten passer også med litt tortilla chips ved siden av, rømme, salsa og/eller guacamole. Perfekt kveldskos til en tv-kveld. Jeg har også servert dette som nattmat på fest med stooor suksess...
Til 4 pers
Ingredienser:
- 1 grovhakket løk
- 2 fedd hvitløk - finhakket
- 500 g kjøttdeig eller karbonade deig
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 dl kjøttbuljong
- 1/2 boks maiskorn
- 1 boks bønner i tomatsaus
- 1 ts paprika pulver
- 1cayenne pepper etter smak (jeg bruker ca 1/8 ts)
- 2 toppede ss chilisaus
- salt og litt nykvernet pepper
- olje el smør til steking
- Bruk en jerngryte. (Hvis du ikke har det så stek løk og kjøttdeig i i stekepanne ,og ha så over i en stor kjele). Stek løk og hvitløk i litt smør eller olje i noen minutter. Skru opp varmen og ha kjøttdeigen i. Gjennomstek den mens du hakker den opp så den blir ganske kornete.
- Tilsett hermetiske tomater og buljong, rør godt, og la alt småkoke i 10-15 min.
- Ha i mais, chilisaus og tomatbønner, og kok videre noen minutter.
- Smak til med krydderet og eventuelt mer chilisaus tilslutt.
Dette er perfekt mat å ha i fryseren, så lag en stor porsjon!
3 kommentarer:
Tusen takk for koselig kommentar på matbloggen min! Har lagt meg til som følger på bloggen din også, og det blir spennende å følge deg fremover!
Trine ;)
Hei,
Ser veldig godt og enkelt ut, men jeg har et lite spørmål: hva slags chilisaus bruker du? Jeg synes det finnes så mye rart, alt fra sweet chili saus til heinz sin (som nesten er ketchup?!). Hva bruker du? :)
Jeg bruker Heinz sin! La ut et bilde av den i oppskriften akkurat nå, så unngår kanskje flere å bli forvirret:)
Legg inn en kommentar