Dette er en oppskrift som har fulgt meg siden barndommen. En norsk versjon av risotto klassikeren.
Denne pølserisottoen er kjempe lett å lage. Det tar til sammen maks 20 minutter og inneholder ikke så altfor mange, ulike ingredienser. Alt i en gryte er virkelig praktisk av og til. En super middag å lage på travel hverdager, og de som digger pølser blir litt ekstra glade så klart.
Denne pølserisottoen er kjempe lett å lage. Det tar til sammen maks 20 minutter og inneholder ikke så altfor mange, ulike ingredienser. Alt i en gryte er virkelig praktisk av og til. En super middag å lage på travel hverdager, og de som digger pølser blir litt ekstra glade så klart.
Da jeg bodde i London tok jeg alltid med ravigottesaus i kofferten etter Norges ferier for å kunne lage dette. Det sier vel nok om hvor god jeg synes denne middagsretten er...
Til 3 (eller 2 veldig sultne)
Ingredienser:
- 2 1/2 dl ris (f. eks Uncle Bens langkornet ris)
- 1 gul løk
- 1 ts smør
- 2 ss olje
- 1 terning grønnsaksbuljong
- 5 ss ravigottsaus
- 5 dl vann
- 100 g grønne erter (gjerne frosne selskapserter)
- 3 store kjøttpølser - i biter
- 1 rød paprika - kutt i små biter
- 1/2 boks mais
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Hakk løken, og fres den i en stor kjele i en blanding av smør og olje. Ha i risen, og fres det noen minutter på ganske høy varme mens du rører hele tiden.
- Tilsett vann, buljong og ravigottesaus. Skru ned varmen litt. Krydre godt med salt og pepper.
- La alt småkoke g ca 5 min før risen skal være ferdig (se på pakken), så har du i pølser og erter. Et par minutter senere har du i paprika og mais. La det småputre videre i 4-5 min. Sjekk tilslutt at risen er helt gjennomkokt. Den trenger litt lengre koketid når det er så mye annet godt som koker sammen med den...
1 kommentar:
denne skal jeg prøve i dag! Hørtes veldig godt ut! Har aldri prøvd ravigottsaus, det høres godt ut. Fin side du har!
Legg inn en kommentar