Etter mange år med prøving og feiling har jeg kommet fram til denne oppskriften og gjøremåten. Cluet er lav temperatur i ovnen sammen med god tålmodighet! Denne blir perfekt etter min smak. Supert når man får gjester, for den kan lages opptil to dager i forkant. Ved servering er det kun å drysse på sukker og brenne karamell.
Ypperlig å kose seg med idag som det både er Valentines & Morsdag...
Ingredienser
Fremgangsmåte:
Ovn ved 100-120°C i ca. 1 time.
(Ovnen min er veldig varm så 100°C holder. Føl deg fram med din egen)
Bon app!
Ypperlig å kose seg med idag som det både er Valentines & Morsdag...
Ingredienser
til 4 store porsjoner
- 3,75 dl fløte
- 1,25 dl H-melk
- 1/2 vaniljestang
- 75 g sukker
- 5 eggeplommer
- 1 lite egg (evt bruk halve, - plomme og hvitte)
- Sukker til glasering
Fremgangsmåte:
Ovn ved 100-120°C i ca. 1 time.
(Ovnen min er veldig varm så 100°C holder. Føl deg fram med din egen)
- Crème Brûlée skal stekes i vannbad. Start med å forberede dette ved å fylle en langpanne halvfull med vann. Den skal forvarmes, så sett den nå inn i ovnen, midt i ved 150°C.
- Visp lett sammen eggeplommer, det hele egget og 75g sukker.
- Varm opp melk og fløte i en kjele. Ha i vaniljefrø sammen med selve vaniljestangen og varm det på lav varme. Ta kjelen av platen når det begynner å ryke litt - la det ikke nå kokepunktet.
- Spe den varme fløtemelken over i eggblandingen. Deretteer har du alt sammen tilbake over i kjelen. Visp kontinuerlig over svært lav varme og la massen få tykne litt. Det må ikke koke!
- Ta ut vaniljestangen og sil blandingen. Hell den så over i 4 ildfaste porsjonsformer. (Ikke fyll i for mye, maks 2 cm med røre i høyden). Skru ned temperaturen på ovnen. Sett formene forsiktig i langpannen.
- La puddingene stå til de akkurat har stivnet. Kremen skal sette seg og ikke skulvpe. Ta dem ut og avkjøl dem.
- Ved servering, dryss på sukker og brenn det til lys karamell. Jeg bruker en egen crème brûlée brenner, men det går fint under grill eller med skibrenner også.
Bon app!
2 kommentarer:
Den skal jeg lage! Mmmm...!
Den så bare helt perfekt ut! Deilig!
Legg inn en kommentar