Denne oppskriften burde ha kommet før. Desidert en av favorittoppskriftene mine og en gjenganger i denne heimen! Barnemat - tenker du kanskje? Jeg har begynt å ha i cheddarost og timian som jeg synes løfter gratengen til nye høyder, og da tør jeg påstå at dette passer både for de store og de små!
- 500 g kjøttdeig eller karbonadedeig
- 1/2 pk bacon
- 1 stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 revede gulrøtter (eller 1 stor)
- 1 del stangselleri
- 1 liten håndfull frisk timian
- 3 ss tomatpuré
- 1 1/2 dl kjøttbuljong
- 1 boks hermetiske tomater
- bittelitt sukker (mindre enn 1/4 ts)
- 2-3 dråper tabasco
- salt, pepper
- 5 dl makaroni
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- ca 1/2 l lettmelk
- 200 g revet cheddar ost
- 1 hånd full frisk timian
- Salt, pepper, olivenolje
Fremgangsmåte:
- Stek kjøttdeigen i olje i en stekepanne så den blir kornete. Ha i baconbiter mot slutten og la det steke med. Hakk løken grovt og fres den i en stor jerngryte i en blanding av olje og litt smør. Finhakk hvitløken og ha den i gryta, sammen med små biter stangselleri, revet gulrot og hakket timian. La dette frese noen minutter og ha også i kjøttdeigen og baconet.
- Tilsett tomatpuré og skru opp varmen. La den få ett minutt på høy varme mens du rører. Tilsett kjøttbuljong, tomatboks, sukker og alle kryderne. La dette småkoke i 10-15 min.
- Lag bechamel saus ved å smelte smøret i en kjelet. Rør inn melet gradvis til røren er helt kompakt og tilsett melk, litt etter litt. Pisk hele tiden så unngår du klumper. Når sausen har riktig konsistens har du i halvparten av osten. La den få smelte og tilsett tilslutt frisk timian, salt og pepper.
- Kok makaronien etter anvisning på pakken. La den renne av og bland den inn i ostesausen.
- Smør en ildfastform. Legg kjøttsausen i bånn og ha makaronistuingen på toppen. Dryss over resten av osten. Stekes i ovn på 200 °C i ca. 20 minutter.
4 kommentarer:
Kongerett!! Enkel, grei, og kjempe god!!
Denne må prøves i morgen! Takk for flotte og enkle oppskrifter:)
Kan denne fryses?
Hei kan denne fryses ned for så å stekes senere?:)
Legg inn en kommentar