søndag 20. juni 2010

Tabbouleh med yoghurtdressing

Dette er en klar sommerfavoritt! Tabbouleh (taboulé) er en libanesisk salat med bulgur eller couscous gryn. En frisk, lett lunsj på varme dager, og dessuten nydelig som tilbehør til all grillmat. 
Vi har blitt litt avhengige av å ha en yoghurtbasert urtedressing til for det er som hånd i hanske. Min egen vri her er å ha i noen tørkede aprikoser og litt nøtter. Utrolig godt!

 

Her hjemme spiser vi dette ofte sammen med et spidd med kalkun eller kyllingfilet. En lammekotelett passer også glimrende til. Og veldig mye annet...



Ingredienser:
(til 4)

  • 250 g couscousgryn (+ kokevann)
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1/2 sitron (saften)
  • 1/4 løk
  • 1 håndfull friske mynteblader
  • 1 håndfull bladpersille
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 6-8 tørkede aprikoser
  • 1 liten håndfull valnøtter eller hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • Nykvernet pepper
 Fremgangsmåte:
  1. Bløtlegg couscousgrynene etter anvisningen på pakken, rør inn olivenolje og sett kaldt.
  2. Vask og rens persillen og mynten fri for stilker. Finhakk persille, mynte og løk . Del tomatene og agurken i små terninger. Skjær aprikosen i små biter og del nøttene i to. Bland alle ingrediensene inn i couscousen.
  3. Hell sitronsaft over og bland godt. Smak til med salt og pepper, og evt ekstra olivenolje.

 Yoghurt dressing

  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 2 ts finhakket løk
  • 1 fedd finhakket hvitløk
  • 2-3ss finhakket basilikum
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts spisskumin
  • 1 ts olivenolje
  • 0,5 ts sukker

Bland alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sitronsaft. La dressing få stå kaldt en stund før servering. Husk at smakene (særlig hvitløken) vil sette seg og kommer mer fram etter hvert.