Blant alle måtene man kan tilberede kylling på, så er det utvilsomt en klar favoritt. I en nydelig tomatsaus og med litt bacon og sopp, er dette dessuten noe nesten alle liker!
Det finnes vel utallige oppskrifter på "Marengo". Jeg fikk min beste versjon servert i en bursdagsmiddag i Marseille og den oppskriften kapret jeg. Kyllingen stekes først og så skal den koke videre i tomatsausen, og da holder den seg saftig og suger til seg mye smak.
Voilà la recette de Soulange:
Ingredienser:
(til 2-3 pers)
Det finnes vel utallige oppskrifter på "Marengo". Jeg fikk min beste versjon servert i en bursdagsmiddag i Marseille og den oppskriften kapret jeg. Kyllingen stekes først og så skal den koke videre i tomatsausen, og da holder den seg saftig og suger til seg mye smak.
Voilà la recette de Soulange:
(til 2-3 pers)
- 3-4 store rå kyllinglår
- 1 liten gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 8 sjampinjonger
- 1/2 pk bacon
- 1 boks hermetiske tomater
- ca 1 dl kyllingbuljong
- 1 dl hvitvin (kan erstattes med mer buljong og litt sitronsaft)
- 1/2 ts sukker
- frisk persille
- salt, pepper, olje
Ris til servering
Fremgangsmåte:
- Skjær bacon i små strimler og stek det lett i en stekepanne. Skjær soppen i to eller store biter og ha over i panna. Ha over litt ny kvernet pepper og la det steke med noen minutter. Ta bacon og soppen ut av panna og legg det over på tørkepapir så fettet renner av.
- Varm olje i en stor jern gryte og legg i kyllinglårene. Fres til de har blitt gyllenbrune på hver side. Ha i hakket løk og finhakket hvitløk, og stek i noen minutter til. Tilsett hvitvin, buljong, sukker og tomatboksen, og la det koke i ca 15 min.
- Legg i sopp og baconet og la retten putre ved svak varme og til sausen har tyknet litt, i 10-15 min til. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille rett før servering og ha litt ris til !