onsdag 23. juni 2010

Enkel hverdagsmiddag med svin og rask tomatsaus

De siste dagene har det jo vært for fint vær til å stå mye inne på kjøkkenet! 
I går hadde vi en super enkel grillmiddag, likevel helt etter min smak:
grillet flintstek, salat og litt pasta ved siden av.
 

Det er alltid overasskende godt å bytte ut potetene med spaghetti. For pasta trenger ikke alltid være hovedrett, men er minst like perfekt som tilbehør!

Til denne middagen hadde vi:
1 stor marinert svinefilet
Nykokt spaghetti med hjemmelaget tomatsaus og revet parmesan

Salat:  cherrytomater, mais, reddiker, feta ost, hjertesalat og sukkererter
Brukte denne franske Knorrdressingen i farta og den smakte godt!



Her er oppskrift på den lettlagede tomatsausen:
  • 1/4 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1-2 ts balsamico eddik
  • 1/2 ts sukker
  • 1-2 ss olivenolje
  • salt, pepper
  • Frisk eller tørket basilikum
Finhakk løken og fres den raskt i olivenolje. Ha også i finhakket hvitløk og fres med i et minutt til. Hell over tomatboksen og krydre godt. Tilsett sukker og litt balsamico eddik og la det småkoke i 10-15 min.
Ha i urter og smak deg fram med mer salt og pepper! Og kjør eventuelt i blender for å få en helt glatt konsistens som her. Denne kan brukes til mye:)

2 kommentarer:

Lemonia sa...

Så enkelt og godt. Blir ikke de helt store krumspring på kjøkkenet hos oss heller nå i varmen. Selv en salat tar jo lang tid å kutte opp, men tomatsaus har jeg alltid i fryseren så det er noe jeg bør bruke mer av. :-)

Helena sa...

Dette ble kjeeeeeeeeeeeeeeempe godt. Digg med grillmat i det råfine været. Middagen var fort gjort,så slapp vi å stå så lenge inne på kjøkkenet men fikk likavel godt resultat. we like:)