onsdag 2. juni 2010

Coleslaw

Det blir en del grilling her hjemme nå som goværet har kommet. Coleslaw er supert som tilbehør til grillmat og dessuten perfekt ved siden av en burger!


I dag spiste det vi det sammen med - hold deg fast....: Fiskepinner.
Dette er faktisk et hot tips. Vi varmet noen tortillalefser og hadde i sprøstekt fisk og litt coleslaw. Veldig, veldig god hverdagsmiddag og dessuten superkjapt og slenge sammen.


Jeg bruker Bengt Stiansens oppskrift på Coleslaw. Den kan godt lages dagen i forveien, men det er ikke et "must".  La den likevel få stå litt kaldt før du spiser den.
 
Dette er Stiansens oppskrift. Jeg bruker litt mindre majones og creme fraiche, for å få den noe mindre mektig.

Ingredienser:
  • 300 g kål
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk grønt, syrlig eple
  • 2 ss finhakkede sylteagurk
  • ca 0,5 dl majones
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss hp-saus
  • salt og pepper

Fremgangsmåte:
  1. Bland majones sammen med creme fraiche i en stor bolle. Ha i sitronsaft, sukker, H.P saus, hakkede sylteagurker, salt og pepper.
  2. Kutt opp kålen. Skjær av enden og den harde delen i midten, og kutt resten i strimler. De trenger ikke være så små. Riv gulrot og eple på rivjern.
  3. Bland grønnsakene inn i sausen og bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper. Dekk over med plastfolie, og la det stå i kjøleskapet i minst 20 minutter.
Serveres kald.

1 kommentar:

Camilla sa...

Lurer på om du kanskje kunne ha skrevet hvordan du lager potetstavene det akkurat var bilde av. Så gode ut!!

(Jeg fikk ikke til å legge inn kommentar på melonsalaten, så skriver her istedet)...