tirsdag 6. april 2010

Torsk i fløtesaus med reker

Raske hverdagsretter vant avstemmingen  om hva jeg skal blogge videre om. Her kommer en "quick-fix"-fisk!

Denne fikk jeg faktisk inspirasjon til da jeg leste en Liza Marklund krim for litt siden. Annika Bengtzon smelte sammen en fiskefilet med litt fløte, reker og ris. Jeg gjorde nesten som Annika, la til noen ingredienser og hadde en god torskemiddag klar på en-to-tre:)



Middag til 2
Ingredienser:
  • 200-300 g torskefilet fra frysedisken
  • 5-6 middels store sjampinjonger
  • 1/2 pakke aspargistopper
  • 1/2 bunt dill
  • 1/4 sitron
  • salt, pepper
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 dl hvitvin (kan erstattes med rekelake)
  • 100-150 g reker (boks eller ferske)

Serveres med ris til!

Fremgangsmåte:
  1. La fiskefiletene tine på forhånd, og tørk av på tørkepapir. Legg filetene i en smurt, ildfast form. Krydre med salt og pepper og drypp med saft fra sitronen.
  2. Del aspargistoppene i to og skjær sjampinjongen i skiver.  Legg dette over i formen. Finhakk dillen og dryss nesten alt av den over. 
  3. Hell fløte og hvitvin / lake over så det dekker fisken akkurat. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 30 minutter. De siste 10 minuttene legges rekene over i formen og steker med.
  4. Ta formen ut av ovnen og dryss resten av dillen over. Server med en sitron båt og ris til.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Har prøvet ut denne og det smakte overasskende godt altså. Skal ta vare på denne oppskriften!

Torild's Coaching sa...

Hvor ble det av sjampinjongen? Skal den stekes og legges i formen sammen med fisken?

Monica sa...

Ja, stemmer, legges i formen sammen m fisken:)

Kari Tøssebro sa...

Har og lest Liza Marklunds Borderline og har nå laget torskeretten etter din oppskrift, men hadde ikke aspargestopper og vin. Brukte litt grovrevet gulerot over soppen og rekelake, Prøver asparges og vin neste gang. Dette var godt!

Kari Tøssebro sa...

Jeg stekte ikke soppen