onsdag 21. april 2010

Pasta med skinke og sopp i fløtesaus

Knallgod pasta med skinke, erter og sopp.  Lettvint og godt!



Denne retten har vel fulgt meg i snart 20 år. Lager den ofte når kjøleskapet nesten er tomt, for ingen store innkjøp er nødvendig. Jeg har som regel det som trengs.

Til 2 pers.

Ingredienser:
  • 1/2 boks Bogskinke (eller annen skinke)
  • 1 liten løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 ferske sjampinjonger
  • 1,5 dl frosne selskapserter
  • 1,5 dl matfløte
  • 1 ts sennep - helst grovkornet el Dijon
  • 1/2 ts provencekrydder
  • Smør, olje, salt og pepper
  • ca 250 g pasta (gjerne farfalle, fusilli eller penne)
Parmesan ost til servering

Fremgangsmåte:
  1. Kok pasta som angitt på pakken i fosskokende vann.
  2. Hakk løken. Del sjampinjongen i skiver. Stek løk og sopp i litt olje, gjerne sammen med litt aspik fra bogskinken. Skjær skinken i terninger og la den også få steke med litt til, sammen med finhakket hvitløk.
  3. Tilsett fløte og sennep, og kok opp. Ha i ertene og la det små koke et par minutter. Smak til med krydder tilslutt.
  4. Når pastaen er al dente heller du av vannet. Bland sammen pasta og sausen.
Klart for servering, gjerne med et dryss av parmesan.



 

6 kommentarer:

swimzy sa...

Dette hørtes godt ut:)

Anonym sa...

Genialt!

Mari sa...

Fantastisk, så enkelt og så godt! Takk :-D

Monica sa...

Ja, ikke sant! :) Takk for tilbakemelding.
Monica

Anonym sa...

Det blir middagen for med og typen i kveld, takk for oppskrift :-D

Monica sa...

Gled deg til middag:)