lørdag 2. november 2013

Barnebursdag og Hello Kitty-kake

Da er den aller første barnebursdagen vel overstått! Jenta vår fyller fire, og nå har 9 små venner lekt og kost seg her. Høy rosa faktor! 
Det var lek og moro fra første stund. Pølser, kaker, godteposer og masse gøy. På slutten organiserte vi en skattejakt, og da tok det litt av som jo seg hør og bør.

Jenta vår, Ida har gledet seg og snakket om bursdagen sin omtrent hver dag i et år. Hun ønsket seg så veldig en Hello Kitty kake så da måtte vi jo så klart til pers. Jeg er ikke noen spesialist på kakedekor.(Bøyer meg i støvet for alle som har tålmodighet til å lage små kunstverker). Heldigvis fikk jeg tips om dette "Hello Kitty hodet" som skulle være superlett å lage og fin for nybegynnere på denne fronten. Dealen ble uansett at jeg sto for baksten og pappa'n i familien dekorerte. Her er resultatet.

Ta-daa...Jada, litt nybegynner stil og værhårene ble for tykke, men det er tross allt vår første barnebursdagkake så vi er fornøyde. Og ikke minst var 4-åringen overlykkelig, og det er jo det som teller.


Pyntet av små gjester
 

Bollene ble morsommere med strøssel og stæsj. Ikke minst synes barna det var super stas å få være med å dyppe de i melisglasur og pynte selv.
I tillegg til dette serverte vi fruktspyd som gikk ned på høykant pluss gelé i porsjonsbeger.

Men tilbake til kaken. Jeg bakte en stor langpannekake som jeg delte i to og stablet oppå hverandre. Hello Kitty-kaken er litt mindre enn et A4 ark i størrelse. Altså ikke kjempe stor, men mer enn nok til en bursdag. Med to lag er den såpass høy at det passer å servere ganske små biter.

Da er det bare å gjøre ferdig en ny kake til familiefeiringen i morgen...
Det går fint for bursdagfest er like stas for denne mamma'n som for barna!

Vanskelig å holde små fingre unna...

Ingredienser:
1 Hello Kitty kake
 • 1 langpannekake med glasur. Oppskrift her.
  • I glasuren brukte jeg 50/50 melke- og mørk sjokolade. Kaffe erstattet jeg med vann siden dette bare skulle være til barn.
 • 1 stk fondant (sukkerpasta)
  • kan lage selv, men vi brukte ferdig
 • Svart og rød konditorfarge
 • 1 oransje smarties el non stop til nese (el bruk fondant farget i oransje)
 • Icing (lim)
  • 1 eggehvite
  • ca. 3-4 dl melis
 • A4 bilde av Hello Kitty (finner du for eks her)
Framgangsmåte:
 1. Bak langpannekake og lag glasuren. Oppskrift her
 2. La kaken få avkjøle seg. Del den så i to. Smør halvparten av glasuren på en av bunnene, stable den andre bunnen oppå. Smør glasur på toppen av kaken også. Pass på at den er jevn. La kaken få stå litt slik at glasuren stivner.
 3. Klipp ut Hello Kitty bildet, og sørg for at det er litt mindre en kaken. Legg bildet på toppen av kaken (vi festet det m tannpirkere), og skjær ut kaken etter malen.
 4. Lag icing. Den skal bli skikkelig tjukk. Smør bitte litt på sidene av kaken. Kjele fondanten ut og legg den over kaken. Skjær til.
 5. Farg restene av fondanten i rødt og i svart. Da bruker du avskjæret. Legg det litt i kjøleskapet hvis det er klissete. 
 6. Legg malen på kaken og marker hvor øyne, nese og værhårene skal være. Lag disse delene, og fest de med icing på kaken. Sløyfen lager du ved å bruke to remser fondant og en liten ball som festes i midten. Et annet tips jeg fikk var å kle værhårene i spaghettini så de ble stive.

 
Inspirasjon til kaken fikk jeg på bloggen:

Ingen kommentarer: