tirsdag 5. november 2013

Saftige Naan

Dere kan tro det lukter godt her! Nå ligger det nystekte Naan-brød på kjøkkenbenken min som bare venter på å bli spist. Disse ble helt nydelige!


Naan er tynne, indiske brød som nesten er obligatorisk å ha til indiske gryteretter. I disse  har jeg hatt tyrkisk yoghurt og litt frisk koriander. Man kan variere med å tilsette hvitløk eller litt garam masala-krydder eventuelt.


I dag har jeg laget en litt sterk, indisk gryte med oksekjøtt som sto og putret i 2 timer. Jeg kom i mål med brødene før gryta var ferdig. De er veldig lette å lage.
 

Mannen i huset har nemlig begynt å sabotere ferdigkjøpte Naan-brød. Og jeg må nok si meg enig med ham. De vi finner i nærbutikken har en litt merkelig, tørr konsistens, ("jeg er ikke særlig imponert")...
Uansett er nybakt brød alltid å foretrekke. Det er en no brainer! Men jeg vil ha Naan så derfor slo det meg at dette må vi bare bake selv.
 
Brødene kjevlet jeg ut i dråpeform
 
Naan-brød stekes egentlig i glovarm tandoor ovn. Jeg brukte pizzasteinen min, men jeg har hørt andre si at det fungerer helt fint å steke naan på full guffe under grill i ovnen også, så det skal ikke være noe hinder.

Jeg bakte en stor porsjon i dag med vilje. De var så gode at vi spiste et lass, kanskje 1/3 av baksten, men til vår familie med (2 voksne og 2 små barn) burde dette egentlig være nok til fire middager.
Disse er gull å ha i fryseren for de blir faktisk som nybakte igjen hvis de får et par minutter i ovnen på varmluft. Nå kan glede oss til å spise hjemmelagde Naan snart igjen, og de passer perfekt til min favorittmiddag om dagen, nemlig denne kyllingretten her med kokosmelk og peanøtter. Ingredienser:
(ca 16 naan)
 • 1,5 dl melk
 • 2 ts tørrgjær
 • 450 g hvetemel
 • 0,5 ts salt
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts sukker
 • 2 ss olje
 • 1,5 dl yoghurt naturell (helst tyrkisk el gresk)
 • 1 stort egg
 • 1 neve finhakket frisk koriander


Fremgangsmåte:
 1. Ha lunken melk og tørrgjær i en bolle, og la det stå 10-15 min (til gjæren eser opp).
 2. Ha i resten av ingrediensene, og la kjøkkenmaskinen kna deigen ca 10 minutter. (Eller kna den for hånd).
 3. La deigen heve ca 1 time tildekket.
 4. Kjevl ut naan i dråpe/pæreform.
 5. Prikk de med en gaffel for at de ikke skal blåse seg opp i ovnen.
 6. Skru ovnen på absolutt høyeste temperatur, gjerne med grillelement på. Har du pizzastein så stek de på denne (på samme måte som pizza). Brødene er ferdige etter ca 3 min i ovn. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gleder meg til å prøve ut Naan oppskriften i dag! De ser fortreffelig ut!
Renate

Monica sa...

Ja, du kan glede deg.
Jeg synes i hvertfall de ble supergode!:)

Anonym sa...

Disse må prøves!

Anonym sa...

Kjempegode naanbrød, passer godt til hjemmelaget tikka masala :)