tirsdag 17. desember 2013

Sjokoladetrøfler med konjakk


Smaken av luksus...


Jeg er svak for sjokoladetrøfler. Det finnes mange gudommelig gode kjøpevarianter, men for en pris! Nå som det er jul føler jeg uansett at det er velfortjent å lage dette.  Jeg foretrekker å lage konfekt enn de syv tradisjonelle kakeslagene. Kanskje det blir noen krumkaker hvis tiden strekker til, men de tørre kakene står alltid igjen av hjemme hos oss, mens konfekten forsvinner fort som bare det.


 
Disse sjokoladetrøflene er perfekt avslutning på en god middag gjerne sammen med en kopp kaffe. Fordelen er at det ofte holder å spise én (eller kanskje to).

De er enkle å lage, men jeg gjør det over to dager for at sjokolademassen skal være kald nok.


Jeg er fullstendig forelsket i Valrhona-sjokolade. I dag var det utsolgt i butikken så jeg brukte 60% sjokolade fra Odense. Bra sjokolade det og, for himmel så gode disse ble!

Sjokoladetrøflene kan man gjerne smaksette med andre smaker enn konjakk. Jeg liker godt å ha kaffe i, kanel eller appelsin. Jeg rullet mine i kakao som er enkleste veien ut, men man variere med å bruke f. eks hakkede nøtter (pistasj er godt) eller dyppe de i sjokolade.Noen av kulene ga jeg bort i en boks med cellofanpapir og et fint bånd. Resten skal vi nyte selv i høytiden.


Ingredienser:
(20-25 kuler)
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 1 raus ss konjakk (smak til)
  • Kakaopulver (til å rulle kulene i)           
  1. Kok opp fløten forsiktig. Ta kjelen av varmen, bryt eller hakk sjokoladen og ha den over i den varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet og tilsett konjakk. Hell røren i en form, dekk til og sett det kaldt natten over.
  2. Dagen etter ruller du sjokoladekuler enten med et kulejern (som er skylt i varmt vann først) eller form dem med hendene. Da er det lurt å bruke engangshansker. Rull trøflene i kakaopulver og oppbevar dem kjølig.

 
 Kulene er holdbare i ca 3 uker. De bør oppbevares kjølig, men nytes romtempererte. 

4 kommentarer:

Ranveig sa...

Nam! God Jul :)

Patricija Vilyte sa...

Hei. Kvar kjøpte du boksen til trøflane?

Patricija Vilyte sa...

Hei. Kvar kjøpte du boksen til trøflane? :)

Monica sa...

Hos Søstrene Greene ( i fjor).
Monica