Ostekake er noe de aller fleste liker. Denne uka var tid for kakebaking igjen, etter som det var dekket for familiefeiring av ikke mindre enn en 60-årsdag! Jeg hadde lyst til å prøve ut en ny ostekake-oppskrift som hadde sitronsmak og flere lag. Valget falt på denne:
Dette er en klassisk, amerikansk ostekake med rømmetopping. Det smakte nydelig med lettrørte jordbær til!
Ingredienser:
Bunn:
Fremgangsmåte.
(Ovn 180 grader)
Kilde: Gøril Wiker/Leve livet
Dette er en klassisk, amerikansk ostekake med rømmetopping. Det smakte nydelig med lettrørte jordbær til!
Ingredienser:
Bunn:
- 1 pk Kornmo-kjeks
- 100 g smør - smeltet
- ½ ts kanel
- 2 ss sukker
- 450 g kremost naturell / Philadelphia
- 5 ss sukker
- Frøene fra 1/2 vaniljestang
- 1 sitron - saften
- 4 egg
- 200 g lettrømme (eller crème fraîche)
- 3 dl seterømme
- 2 ss sukker
- Frøene fra 1/2 vaniljestang
Fremgangsmåte.
(Ovn 180 grader)
- Smelt smør. Kjør kjeks, sukker og kanel sammen i en food prosessor til smuler. Bland inn smøret. Smør en middels stor springform. Dekk bunnen og sidene av formen og sett den i kjøleskapet slik at kjeksen får "satt seg".
- Forvarm ovnen til 180 grader. Bland ost, rømme og sukker i en mixmaster eller food prosessor. Tilsett deretter ett egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Ha tilslutt i sitronsaften og innholdet av halve vaniljestangen. Hell røren over bunnen i springformen og stek i ovn i 30-40 min. Det er viktig å ikke oversteke. Den er ferdig når konsistens er som karamellpudding (fortsatt skjelven). Settes kaldt noen timer så den stivner.
- Pisk sammen rømme, sukker og vaniljestang for hånd til en luftig krem. Smør rømmekremen over ostelaget når kaken har blitt helt kald. Avkjøl og server med en saus av jordbær eller bringebær.
Kilde: Gøril Wiker/Leve livet
1 kommentar:
Den hørtes farlig god ut, denne kaka! Jeg elsker ostekake:D Har ikke foodprosessor så må kanskje lage kaken når jeg er hjemme hos mamma... :)
Legg inn en kommentar