Jeg er veldig glad i blomkålgrateng. Det passer supert som tilbehør til utrolig mye forskjellig. Gratengen faller dessuten ofte i smak hos småtasser, og det kan være greit med en litt annerledes måte å spise grønnsaker på av og til.
Denne gangen hadde vi det som tilbehør til litt rester av påskeskinke. Enkelt og godt! Man kan også tilsette biter av røkt skinke direkte i gratengen, så blir den en fullverdig middag i seg selv eller et ekstra godt kveldsmåltid med ristet loff til.
En deilig, rustikk rett er det uansett!
Ingredienser:
(som tilbehør til til 3-4)
- 1 blomkålhode
- 3 ss smør
- 3 ss mel
- ca 1/2 l lettmelk
- 200 g revet cheddarost
- 1 ts sennep
- Salt, pepper, muskat
Fremgangsmåte:
- Lag bechamel saus ved å begynne med å smelte smøret i en kjele. Slå ned varmen og pisk melet inn litt etter litt til røren er helt kompakt. Tilsett melken gradvis, og pisk hele tiden så unngår du klumper. La sausen småkoke til den har riktig konsistens. Ha i 1/3 av osten, sennep, et lite dryss muskat og godt med salt og pepper. La det småkoke ett minutt til.
- Del blomkålhodet i store buketter. Kok i vann til blomkålen er såvidt mør (ca 10 min).
- Smør en ildfastform. Legg blomkålen i bånn av formen og hell bechamelsausen over. Dryss over resten av osten.
- Gratiner i ovn på 200 °C i ca. 15 min til gratengen er gylden.
1 kommentar:
Åhh dette ser godt ut, det må jeg prøve ut :)
Legg inn en kommentar