tirsdag 31. mai 2011

Gressløkbrød

Dette brødet bakte jeg for aller første gang her om dagen, og det ble veldig godt.  Samboeren skrøt det opp i skyene...
Jammen er det herlig å finne en ny brødoppskrift som man blir skikkelig fornøyd med!


Dette er et lyst brød som er utrolig enkelt å lage. Det passer perfekt som tilbehør til supper og salater, men smaker også godt (som loff) med favorittpålegget på.


Oppskriften er hentet fra den fantastiske bloggen Passion for Baking. Der er jeg innom titt of ofte og finner masse inspirasjon særlig til kaker og andre kaloribomber. Ta en kikk selv davel: http://www.passionforbaking.com/


Ingredienser til 1 brød:
  • 500 g mel
  • 125 g Philadelfia ost m/gressløk smak (kan bruke annen smaksvariant ogå)
  • 50 g fersk gjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 0,7 dl olivenolje
  • 1 egg
 Fremgangsmåte:
  1. Hell mel, ost, fersk gjær, sukker og salt i en bolle. Bruk gjerne en eltebolle hvis du har. Hell over lunkent vann og deretter olje. Bland deigen godt. 
  2. Bruk en deigkrok hvis du har det, og elt deigen i 15 minutter på medium hastighet. (Dette kan også gjøres ved å elte for hånd). Ha plast eller et håndklær over bollen. Hev deigen i mellom 45 min - 1 time til den har blitt dobbelt så stor.
  3. Hell deigen rett fra bollen og ned i en vanlig, avlang brødformn. Jobb minst mulig med deigen for å beholde mest mulig luft. La den få heve på nytt i 15-30 min på et lunt sted.
  4. Pensle på med pisket egg. Sett brødet midt i en forvarmet ovn på 175 grader. Stek det først i 15 minutter. Legg deretter et bakepapir over brødet, og stek det videre i 20 min. La brødet få avkjøles før du skjærer det i skiver. 

Det går fint an å riste dette brødet også. Da smaker det fortsatt fortreffelig, selv noen dager etter at det ble bakt!

Ingen kommentarer: