tirsdag 12. april 2011

Hurra for SøtpotetenI dag vil jeg slå et slag for søtpoteten! Jeg oppdaget den for bare 6-7 år siden da jeg bodde utenlands. Nå dukker den opp støtt og stadig som ingrediens eller inntar hovedrollen på middagstallerkene her hjemme. Den er både søt og god, og dessuten veldig sunn!

Jeg er glad i å bake søtpotet i ovnen og i dag bakte jeg store biter av den sammen med litt andre grønnsaker. Vi hadde det som tilbehør til svinekoteletter, men det er egentlig en fin liten rett i seg selv.


Skal du ha disse ovnsbakte grønnsakene som tilbehør til fisk kan det være godt å ha litt fennikel i. Tidligere har jeg også hatt skivet halloumi-ost over (bare de aller siste minuttene med grillen på full guffe). Anbefaler å prøve det en gang også! 
Men tilbake til dagens grønnsaksblanding. Her er den:

Ovnsbakte grønnsaker
Ingredienser:
Rikelig til 2 pers (som grønnsakstilbehør)

 • 2 søtpoteter
 • 1 rødløk
 • 2 små gulrøtter
 • 2 stk pastinakk
 • 1/2 selleri
 • 1 fedd hvitløk (eller mer etter smak)
 • Maldonsalt
 • 1 ts timian

Fremgangsmåte:
 1. Del alle grønnsakene i ganske store biter. Finn fram en dyp langpanne eller ildfastform, og ha i alle grønnsakene.
 2. Ha i hel hvitløk med skall. Bland inn 1-2 ss olivenolje, timian og rikelig med Maldon salt.
 3. Stek grønnsakene i ovn på 200 grader i ca 25-30 min til de er gyldne.

4 kommentarer:

Maarn sa...

Søtpotet er herlig! Fikk øynene opp for den da jeg var i utlandet selv - gjennom sukkerlake og marshmallowtopping vel og merke. Jeg har en suppeoppskrift på bloggen min som er lettvin og supergod. Ta gjerne en titt om du vil.

Vil ellers si at du har en flott blogg, er innom hver dag for å se etter oppdateringer og nye oppskrifter. Ha en flott kveld :)

Lemonia sa...

Søtpotet er nydelig ja. De ovnsbakte grønnsakene høres gode ut, og jeg er veldig glad i halloumi så det må bli en god kombinasjon.

Kjersti til hverdags sa...

Wow, du imponerer igjen! Bra!

Ellers så kan Per si "ida" nå. Det gjorde virkelig susen med de to sammen i bhg. Takk igjen Monica og si i fra når jeg skal trå til. :-)

Kari sa...

Fant fram til bloggen din idag og har nå lest igjennom mange av oppskriftene. Egentlig burde jeg komme meg ut i solen, men det var så mange fine oppskrifter så jeg klarte ikke å rive meg løs. Nå skal jeg legge bloggen din til via Bloglovin, så blir jeg oppdatert når det kommer nye oppskrifter.

Kari :-)