fredag 1. april 2011

Oreokake

Hvilken kake!

Mitt første møte med en hjemmelaget Oreokake var i dåpen til vår datter, da broderns snille kjæreste hadde det med. Ingen kake har imponert meg mer!Dette må være en av de hotteste kakene om dagen. Jeg har lest om Oreokake i utallige blogger, og sjelden får en kake så mange komplimenter. Kaken inneholder masse Oreokjeks, i tillegg til sjokolademousse og en ostekrem. Den er nesten som en dessert og veldig, veldig søt.

Jeg har laget den selv noen ganger nå og det er absolutt på tide å få oppskriften inn i samlingen min.  For kanskje finnes det fortsatt noen der ute som ennå ikke har oppdaget denne? Da er de heldige!
Kakelagingen krever mye oppvask. Den er ellers lett å lage, men krever at du er hjemme en stund i og med at det er mange lag som skal avkjøles. Derimot skal den ikke inn i ovnen. For øvrig er det aller best å lage kaken en dag i forveien!

her pyntet med mini-Oreos
Ingredienser:

Bunn:
300 gram Oreokjeks
100 gram smør

Ostekrem:
200 g kremost naturell / Philadelphia
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Sjokolademousse:
1 pakke lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
50 gram Oreokjeks, grovt hakket

Pynt:
Oreokjeks / eller mini-Oreos
Smeltet mørk kokesjokolade eller en ferdig sjokoladesaus

Fremgangsmåte:
  1. Bunnen: Ha kjeksen i en foodprosessor sammen med mykt smør. Kjør til en jevn masse. Finn fram en rund springform, men bruk kun kakeringen (24 cm i diameter) som du setter direkte på et kakefat. (Da blir det lettere å skjære kaken opp ved servering). Trykk massen ned i bunnen og sett den i kjøleskapet i 30 min.
  2. Ostekremen: Bland kremosten med melis og rør godt slik at osteblandingen blir litt kremete. Pisk kremfløten til krem og vend inn osteblandingen. Ha i underkant av 2/3 av ostekremen på bunnen. Oppbevar resten av ostekremen kaldt. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i ostemassen. Settes i kjøleskapet i ca 30 minutter.
  3. Sjokolademoussen: Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Ha den over ostekremen i formen. Stikk grovt hakkede Oreokjeks ned i moussen. Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca 30 minutter.
  4. Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ringle over sjokoladesaus, og ha over grovt hakkede Oreokjeks til pynt eller Mini Oreos. 
*Oppskriften er hentet fra Det Søte Liv

La kaken stå avkjølt til dagen etter før den serveres. Den er holdbar i 3-4 dager, minst!
Klart for bursdagfeiring!

7 kommentarer:

Tove `blogg verden sa...

Den har jeg laget i dag : ) !! Nydelig!! Skal spises i morgen når vi feirer 9 års dag!!
Ha en god helg!
Klem Tove

Trine ;) sa...

Denne er kjempegod og slår alltid an! Oppskriften jeg pleier å benytte er omtrent helt identisk med din.

Trine ;)

Camilla76 sa...

Enig - en helt nydelig kake. Umulig å stoppe å spise. Jeg har lagd med sjokoladepudding, men skal definitivt prøve ut denne oppskriften ogspå.

Lemonia sa...

Farlig god. :-)

Nora sa...

Så hyggelig at kaken falt i så god smak. Smart triks å ikke bruke bunnen på kakeformen, det skal jeg prøve neste gang!

Hilsen "broderns snille kjæreste"

ღ Iselin ღ sa...

Nydelig god kake som faktisk er enkel å lage! Et tips: bytt ut kremfløten med vegetabilsk fløte, whipping. Da smaker den ekstra godt, og holder seg lenger! :)

Silje Ekeludder sa...

DET ER FAENS BRA KAKE ASS!