I påsken skal det jo være flust med lammekjøtt, egg og sjokolade som seg tradisjonen tro. Og akkurat nå ligger faktisk en lammestek i ovnen og sprer gode aromaer i hele leiligheten. Men før vi kjørte på med tradisjonell påskefeiring så var det godt å spise noe litt annerledes enn alt det erke-norske. Vi startet dermed påskeuka med denne indonesisk-inspirerte middagsretten!
Ingredienser (4 personer):
- 2 grillede kylling
- 1-2 gul paprika
- 3 dl kremfløte
- 1 dl melk
- 2 ts karri
- 1/2 glass mango chutney
- 1-2 ts sambal oelek
- 2 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
- Rens og del kyllingen i biter. Fjern skinnet. Skjær paprikaen i skiver. Legg kyllingen og paprikaen i en ildfast form.
- Bland kremfløte, mango chutney, hvitløk og krydder. Ha i 1 ts sambal oelek hvis du bare vil ha litt sting, 2 ts hvis du vil ha det sterkt.(Jeg har i to og da blir det akkurat så sterkt som jeg tåler.)
- Visp for hånd i et par minutter til det blir en luftig blanding. Det skal ikke bli krem. Bland i matfløte (eller melk). Hell over kyllingen og paprikaen.
GOD PÅSKE!
2 kommentarer:
Helt konge. takk for nok en bra oppskrift!
Mmm! Smakfull rett! Eg hadde også oppi eitt eple, ein boks ananas og ein halv løk. Indonesiske rettar er kjend for å innehalde frukt, og det gir ein deilig kontrast mot den sterke sausen.
Legg inn en kommentar