Jeg er ingen stor kakespiser, men en lekker ostekake kan jeg sjelden motstå. Denne oppskriften fra God Mat av Anna Bergenström synes jeg er helt fabelaktig!
Kaken har to lag og skal inn i ovnen 3 ganger, så spar den til en dag du vil lage en skikkelig flott kake. Tar litt tid, men er allikevel ikke så veldig komplisert, hvis man bare følger oppskriften. Det er verdt jobben. Gudommelig god!
Ingredienser:
Bunn:
Fremgangsmåte:
Pynt gjerne med bær (kiwi, bringebær, jordbær etc).
La kaken stå avkjølt før servering, helst til dagen etter. Holdbar i 3-4 dager, minst!
Kaken har to lag og skal inn i ovnen 3 ganger, så spar den til en dag du vil lage en skikkelig flott kake. Tar litt tid, men er allikevel ikke så veldig komplisert, hvis man bare følger oppskriften. Det er verdt jobben. Gudommelig god!
Her pyntet jeg den med bringebær og serverte den sammen med en liten pasjonsfruktsaus. Tok rett og slett innholdet av 6 pasjonsfrukter og blandet med 1 toppet ts sukker. Nydelig med en lett syrlig saus til, synes jeg.
Ingredienser:
Bunn:
- 10 Digestive kjeks
- 100g smeltet smør
- 400 g Philadelphia ost
- 3 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 4 dl crème fraîche
- 1 ss vaniljesukker
- 1 dl siktet melis
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader. Knus kjeksen, og bland den med smeltet smør. Smør en rund kakeform (middels stor) og trykk smulene utover den, så de danner en tynn bunn. Stek i 5-10 min ved 200 grader og sett formen så til side.
- Mos Philadelphiaosten godt med en gaffel eller bruk en hurtigmikser. Bland i egg og sukker, og kjør dette sammen til en røre. Hell den utover bunnen. Stekes så midt i ovnen på 180 grader i 35 min. Sett til avkjøling.
- Når kaken har blitt kald blandes crème fraîche, vanilje sukker og siktet melis sammen. Stryk dette utover kaken og stek den på 180 grader i 6-7 min. Den skal bare stivne litt.
Pynt gjerne med bær (kiwi, bringebær, jordbær etc).
La kaken stå avkjølt før servering, helst til dagen etter. Holdbar i 3-4 dager, minst!
8 kommentarer:
Åhh, denne ser utrolig lekker ut:)
Må absolutt prøves ut i et selskap en dag:)
ha en fin lørdag:)
mvh siv anita
Ville bare informere om at jeg la ut denne oppskriften på Facebookgruppen "Vi som Elsker Ostekake"!
Kan denne fryses?
Har ikke prøvd å fryse den, men tror ikke den vil holde seg like fin da, så anbefaler ikke det.
Ops.. Jaja, jeg prøver. Skal bake 5 kaker til bryllupet mitt neste helg, og må begynne nå med noen som kan fryses. Får bare krysse fingrene for at den kan spises :-)
Ja, da har du litt å gjøre. Lykke til!
Denne iskaken her er for øvrig supergod og perfekt å fryse:
http://monicasoppskrifter.blogspot.no/2011/05/iskake-med-krokanrull.html
Den kan jo pyntes opp så den blir litt mer staselig evt.
Det vet jeg, har lagd den før :-) Den står på listen min. Du har utrolig mye god mat, beste (og eneste) matbloggen jeg leser.
Så hyggelig å høre:)
Legg inn en kommentar