fredag 8. oktober 2010

Australske Scones

Det er ikke hver morgen, ikke hver uke, men heller en morgenstund innimellom at det står nybakt på bordet.
Jeg hadde opprinnelig en idé om å bake hver fredag nå mens jeg er i perm. Men tida flyr, og nå er det nok gått minst en måned siden sist. Får vel prøve å glemme det og heller være litt fornøyd med dagens bakst  - nemlig scones!


Dette er ultraengelsk og helt perfekt til afternoon tea. Når det er sagt, så er denne oppskriften faktisk en jeg har fått av en australsk venninne. Sydney style! Det betyr at de er uten smør og jeg opplever de som litt luftigere og crunchy. Det skal være dadler i (ja, dadler, du leste riktig) og det komplementerer med en rund, fyldig smak. Det går kjempe raskt å lage. Et godt alternativ til boller, og best med smør og syltetøy på.

Et tips er for øvrig å ikke kna deigen så mye.

Ingredienser (til 12-14 stk):
 • 1 egg
 • 2 dl melk
 • 1 dl kremfløte
 • 7,5 dl mel
 • 3 toppede ts bakepulver
 • 2 ss sukker
 • 2,5 dl tørkede dadler, grovhakket
 • 1 sitron - kun det gule skallet
Server gjerne med syltetøy og pisket krem.

Fremgangsmåte:

 1. Sett ovnen på 200 grader. Finn fram et stekebrett og kle det med bakepapir.
 2. Visp sammen egg, fløte og nesten all melken (spar litt). I en annen stor bolle blander du mel, bakepulver og 1 ss sukker. Ha så i hakkede dadler og revet sitronskall. Hell melkeblandingen over i bollen og rør til alt henger sammen.
 3. Legg deigen på en melet flate og trykk den ut til ca 2 cm tykkelse. Stikk ut rundinger med et glass eller en smal kopp. Gjør det om igjen med deigen som blir til overs.
 4. Legg dem over på stekebrettet. Pensle raskt med resten av melken og dryss litt sukker over hver av dem. Stekes i varm stekeovn på midterste rille på 200 ºC i 12-15 min.
 Scones er best nystekte!

Nå er det tid for en rolig stund med nybakte scones og en kopp te. Jeg skal også kose meg med siste kapittel av boka jeg leser akkurat nå: n Dag" (David Nicholls). En vanvittig morsom og søt "feelgood" bok som tar mye på kornet! Dagens anbefaling:)

1 kommentar:

Lemonia sa...

Scones med dadler i, det hørtes spennende ut. Jeg er veldig glad i dadler, så dette skal prøves. :-)
Artig at du skriver om scones i dag, for i går kveld fikk jeg så veldig lyst på (engelske) scones og laget det kjapt til kveldsmat. Så enkelt og raskt å lage, og kjempegodt. :-)