tirsdag 5. oktober 2010

Hverdagskylling i soppsaus

Dette er en av mine aller enkleste retter. Den er lagd omtrent på den tiden man bruker på å koke ris. Dere får unnskylde at jeg for en gangs skyld tyr til en slags ferdigsaus her, men selv om dette er super lett å lage så smaker det godt. Vi har akkurat kommet tilbake fra ferie og kjøleskapet var rimelig tomt, så da kom jeg på denne retten som krever få ferskvarer.


Her bruker man Campbell suppe som basis for saus, med bare litt mindre vann i. Da jeg bodde i London delte jeg leilighet med en skotsk jente som var god på å lage mat, og dette var et av hennes hverdagstriks.


Litt husmannskost å varme seg på en grå høstdag. Synes på en eller annen måte at måltidet minnet meg litt om svunnene tider...

Ingredienser:
(Middag til 2)
  • 1 boks Campbell sjampinjong suppe (eller kylling)
  • vann (ca 1/2 suppeboks)
  • 2 kyllingfileter
  • 4 store aromasopp (eller annen sopp)
  • Ris
  • Grønne erter
  • Smør, olje, salt, pepper

Fremgangsmåte:
  1. Gni kylling filetene inn med salt og pepper og del dem i store biter. Del soppen i biter også.
  2. Sett på ris nok til to porsjoner og varm erterne.
  3. Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Mot slutten av steketiden has soppen i og stekes med til den er gyllen. Dryss litt salt, pepper og sleng i en litren smørklatt.
  4. Varm suppen i en stor kjele. Bruk kun halvparten av vannet som beskrevet på boksen (altså 1/2 boks). Varm suppen og ha i kylling og sopp så det er gjennomvarmt.
Server med ris og ertene.

3 kommentarer:

Lemonia sa...

Så smart å bruke slike supper som basis for gryteretter. Det er jo kjempeenkelt. :-)

Lotta sa...

Hei! :) Jeg hadde dette til middag i dag - knallgodt og kjempeenkelt! Kan trygt anbefales videre :)

Monica sa...

Så bra det falt i smak:)