Dette er en av mine aller enkleste retter. Den er lagd omtrent på den tiden man bruker på å koke ris. Dere får unnskylde at jeg for en gangs skyld tyr til en slags ferdigsaus her, men selv om dette er super lett å lage så smaker det godt. Vi har akkurat kommet tilbake fra ferie og kjøleskapet var rimelig tomt, så da kom jeg på denne retten som krever få ferskvarer.
Litt husmannskost å varme seg på en grå høstdag. Synes på en eller annen måte at måltidet minnet meg litt om svunnene tider...
Ingredienser:
(Middag til 2)
Fremgangsmåte:
Her bruker man Campbell suppe som basis for saus, med bare litt mindre vann i. Da jeg bodde i London delte jeg leilighet med en skotsk jente som var god på å lage mat, og dette var et av hennes hverdagstriks.
Litt husmannskost å varme seg på en grå høstdag. Synes på en eller annen måte at måltidet minnet meg litt om svunnene tider...
(Middag til 2)
- 1 boks Campbell sjampinjong suppe (eller kylling)
- vann (ca 1/2 suppeboks)
- 2 kyllingfileter
- 4 store aromasopp (eller annen sopp)
- Ris
- Grønne erter
- Smør, olje, salt, pepper
- Gni kylling filetene inn med salt og pepper og del dem i store biter. Del soppen i biter også.
- Sett på ris nok til to porsjoner og varm erterne.
- Ha litt olje i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Mot slutten av steketiden has soppen i og stekes med til den er gyllen. Dryss litt salt, pepper og sleng i en litren smørklatt.
- Varm suppen i en stor kjele. Bruk kun halvparten av vannet som beskrevet på boksen (altså 1/2 boks). Varm suppen og ha i kylling og sopp så det er gjennomvarmt.
3 kommentarer:
Så smart å bruke slike supper som basis for gryteretter. Det er jo kjempeenkelt. :-)
Hei! :) Jeg hadde dette til middag i dag - knallgodt og kjempeenkelt! Kan trygt anbefales videre :)
Så bra det falt i smak:)
Legg inn en kommentar