Nå som det er frisk, kald høstluft ute frister det litt ekstra å spise varmende supper og gryteretter. Grønnsakssuppe er en super sunt, og en god måte å få i seg massevis av bra næringsstoffer!
Klart for innetid; herlig å hente fram de varme pleddene og tenne stearinlys igjen...
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
Kutt opp alle grønnsakene i store terninger og finhakk hvitløken. Surr løk og hvitløk i olje noen minutter Del kjøttpølsene i passe store biter. Kok opp buljong. La pølsebitene sammen med alle grønnsakene småkoke ca 15 minutter, med unntak av purren som tilsettes de siste 5 minuttene. Krydre etter smak!
Man kan variere med de grønnsakene man ønsker. Det er en glimrende måte å bruke opp de som begynner å bli litt slappe.
Hvis du vil ha en kremet suppe, er det bare å tilsette litt crème fraîche mot slutten. Men da anbefaler jeg å kjøre den glatt først med en stavmikser.
Hadde en helt enkel, vanlig versjon til middag. Praktisk fordi den da også passer perfekt å mose og blir middag til en liten mage også (uten krydderet da). Men ha gjerne i noen biter chorizopølse og sleng i litt hakket rød chili så blir den ekstra spennende!
Klart for innetid; herlig å hente fram de varme pleddene og tenne stearinlys igjen...
Ingredienser:
- 1 l vann
- 1 kyllingbuljongterning
- 2 poteter
- 2 gulrøtter
- 1/2 løk
- 2 hvitløksbåter
- 100 g kålrot
- 150 g sellerirot
- 1 pastinakk
- 300 gram kjøttpølser uten skinn
- ½ purre
- 1 ss hakket kruspersille eller andre urter
- 1/2 ts tørket timian
- olje, salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kutt opp alle grønnsakene i store terninger og finhakk hvitløken. Surr løk og hvitløk i olje noen minutter Del kjøttpølsene i passe store biter. Kok opp buljong. La pølsebitene sammen med alle grønnsakene småkoke ca 15 minutter, med unntak av purren som tilsettes de siste 5 minuttene. Krydre etter smak!
Man kan variere med de grønnsakene man ønsker. Det er en glimrende måte å bruke opp de som begynner å bli litt slappe.
Hvis du vil ha en kremet suppe, er det bare å tilsette litt crème fraîche mot slutten. Men da anbefaler jeg å kjøre den glatt først med en stavmikser.
1 kommentar:
Heihei:) Høres ut som en nydelig suppe :)
Legg inn en kommentar