tirsdag 19. oktober 2010

Grønnsakssuppe i all enkelhet...

Nå som det er frisk, kald høstluft ute frister det litt ekstra å spise varmende supper og gryteretter.  Grønnsakssuppe er en super sunt, og en god måte å få i seg massevis av bra næringsstoffer!



Hadde en helt enkel, vanlig versjon til middag. Praktisk fordi den da også passer perfekt å mose og blir middag til en liten mage også (uten krydderet da).  Men ha gjerne i noen biter chorizopølse og sleng i litt hakket rød chili så blir den ekstra spennende!  
 


Klart for innetid; herlig å hente fram de varme pleddene og tenne stearinlys igjen...

Ingredienser: 
  • 1 l vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 løk
  • 2 hvitløksbåter
  • 100 g kålrot
  • 150 g sellerirot
  • 1 pastinakk
  • 300 gram kjøttpølser uten skinn
  • ½ purre
  • 1 ss hakket kruspersille eller andre urter
  • 1/2 ts tørket timian
  • olje, salt og pepper
Spis sammen med godt brød, rundstykker eller flatbrød.

Fremgangsmåte:
Kutt opp alle grønnsakene i store terninger og finhakk hvitløken. Surr løk og hvitløk i olje noen minutter  Del kjøttpølsene i passe store biter. Kok opp buljong. La pølsebitene sammen med alle grønnsakene småkoke ca 15 minutter, med unntak av purren som tilsettes de siste 5 minuttene. Krydre etter smak!


Man kan variere med de grønnsakene man ønsker. Det er en glimrende måte å bruke opp de som begynner å bli litt slappe.
Hvis du vil ha en kremet suppe, er det bare å tilsette litt crème fraîche mot slutten. Men da anbefaler jeg å kjøre den glatt først med en stavmikser.

1 kommentar:

swimzy sa...

Heihei:) Høres ut som en nydelig suppe :)