fredag 22. oktober 2010

Killer chorizopasta med fløtesaus

Denne superkjappe pastaretten passer best å nyte på sofaen en sløv dag når du virkelig vil kose deg! Og det kan nok passe med en siesta etter på. Say no more...


Ingredienser:
Til 2 
  • 1 klatt med smør
  • 1 ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd
  • 1/2 løk
  • 125 g chorizo pølse
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Friske urter - gjerne timian, rosmarin eller basilikum
  • 1/2 ts sukker
  • 1 1/2 dl fløte
  • 1-2 dråper tabasco
  • Salt, pepper
  • Pasta - gjerne Penne
  • Parmesan ost

Fremgangsmåte:
  1. Hakk løken. Smelt smør i en stor gryte eller panne og ha også i litt olivenolje. Ha i frisk timian eller en rosmarin stilk hvis du har. Fres løken i dette noen minutter og tilsett deretter finhakket hvitløk og chorizopølse som er delt i små terninger. La det steke med. Ta ut urtestilkene.
  2. Ha i tomatboksen, sukker, tabasco, salt, pepper og la det små koke ca 5 min.
  3. Tilsett fløte og la det koke opp. Smak til om du vil ha litt ekstra fløte i. La det putre i 5-10 min til, mens du koker pasta.
Server med masse parmesan ost over, og evt litt finhakket basilikum.


3 kommentarer:

Lemonia sa...

Dette så nydelig ut, og det er aldri et minus at det er raskt å lage. :-)

Kjersti til hverdags sa...

Denne så veldig god ut Monica! Nå er det på tide og treffes så jeg får høre litt om ferien deres!

swimzy sa...

Åhh, dette ser nydelig ut:) Må absolutt prøves ut:)