mandag 17. mai 2010

Sjokoladeparfait

Hipp hipp hurra for 17.mai!!
Slik ble dagens dessert:


På grunnlovsdagen skal det jo være is. Denne sjokoladeparfaiten er som en nydelig iskake, og er virkelig noe for sjokolade-elskere med to sorter sjokolade.
Glirende når man har selskap, siden den lages dagen i forveien!

Ingredienser:
  • 6 eggeplommer
  • 140 g sukker
  • 200 g melkesjokolade, finhakket
  • 200 g mørk sjokolade, finhakket
  • 1 vaniljestang, splittet på langs
  • 2 1/2 dl helmelk
  • 4 dl kremfløte (hold av 2 dl til krem)

Fremgangsmåte:

  1. Finn fram en avlang brød/kakeform som er mellom 1 - 1 3/4 liter stor. Kle den med to lag gladpack, og la plasten gå litt utover sidene.
  2. Legg vaniljestangen i en kjele sammen med melk og 2 dl av fløten. La det få et langsomt oppkok.
  3. Ha eggeplommene i en egen bolle og visp sukkeret inn gradvis. Blandingen skal bli lys og tykk.
  4. Legg de to sjokoladetypene i hver sin bolle og sett dem til side.
  5. Ta kjelen med melk/fløteblandingen av platen, skrap frøene fra vaniljestangen over i melken og kast vaniljestangen. Visp melkeblandingen forsiktig over i eggeplommene. Ha blandingen i en ren kjele og varm den over svak varrne under konstant omrøring til kremen kan dekke baksiden av en treskje; det tar ca. 20 minutter. (Ikke la kremen bli for varm, da stivner eggene.)
  6. Fordel like mye eggekrem i hver av de to bollene med sjokolade. Rør raskt inn med en treskje til sjokoladen er smeltet og la blandingene bli kalde.
  7. Pisk 2 dl kremfløte lett med en miksmaster. Vend kremen forsiktig inn i de kalde sjokolade-blandingene, lik mengde i hver.
  8. Hell den mørke sjokoladeblandingen i bunnen av formen og frys den i 30 minutter til den er stivnet. Hell deretter i melkesjokoladeblandingen. Dekk til og frys isen natten over.
  9. Ta isen opp 5 min før servering og fjern plasten.
 
Server for eks i skiver, gjerne med litt frisk frukt. Vaniljesaus smaker også godt til.

1 kommentar:

swimzy sa...

Ser utrolig lekkert ut:)