Hipp hipp hurra for 17.mai!!
Slik ble dagens dessert:
På grunnlovsdagen skal det jo være is. Denne sjokoladeparfaiten er som en nydelig iskake, og er virkelig noe for sjokolade-elskere med to sorter sjokolade.
Glirende når man har selskap, siden den lages dagen i forveien!
Ingredienser:
- 6 eggeplommer
- 140 g sukker
- 200 g melkesjokolade, finhakket
- 200 g mørk sjokolade, finhakket
- 1 vaniljestang, splittet på langs
- 2 1/2 dl helmelk
- 4 dl kremfløte (hold av 2 dl til krem)
Fremgangsmåte:
- Finn fram en avlang brød/kakeform som er mellom 1 - 1 3/4 liter stor. Kle den med to lag gladpack, og la plasten gå litt utover sidene.
- Legg vaniljestangen i en kjele sammen med melk og 2 dl av fløten. La det få et langsomt oppkok.
- Ha eggeplommene i en egen bolle og visp sukkeret inn gradvis. Blandingen skal bli lys og tykk.
- Legg de to sjokoladetypene i hver sin bolle og sett dem til side.
- Ta kjelen med melk/fløteblandingen av platen, skrap frøene fra vaniljestangen over i melken og kast vaniljestangen. Visp melkeblandingen forsiktig over i eggeplommene. Ha blandingen i en ren kjele og varm den over svak varrne under konstant omrøring til kremen kan dekke baksiden av en treskje; det tar ca. 20 minutter. (Ikke la kremen bli for varm, da stivner eggene.)
- Fordel like mye eggekrem i hver av de to bollene med sjokolade. Rør raskt inn med en treskje til sjokoladen er smeltet og la blandingene bli kalde.
- Pisk 2 dl kremfløte lett med en miksmaster. Vend kremen forsiktig inn i de kalde sjokolade-blandingene, lik mengde i hver.
- Hell den mørke sjokoladeblandingen i bunnen av formen og frys den i 30 minutter til den er stivnet. Hell deretter i melkesjokoladeblandingen. Dekk til og frys isen natten over.
- Ta isen opp 5 min før servering og fjern plasten.
Server for eks i skiver, gjerne med litt frisk frukt. Vaniljesaus smaker også godt til.
1 kommentar:
Ser utrolig lekkert ut:)
Legg inn en kommentar